Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

George Russell, viitorul coleg al lui Hamilton la Mercedes, reacție dură după cursa de la Abu Dhabi

Nicu Savin

Publicat 12/12/2021 la 17:52 GMT+2

George Russell a fost printre primii oameni care au reacționat după cursa în care Max Verstappen a devenit campion mondial în dauna lui Lewis Hamilton. Viitorul coleg al britanicului de la Mercedes a catalogat "inacceptabilă" decizia oficialilor de a elimina safaty car-ul în ultimul tur.

George Russell (L) and Lewis Hamilton (R)

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen a câștigat într-un mod dramatic primul său titlu mondial din Formula 1. Olandezul părea ieșit din cursă când mai erau de parcurs doar 5 tururi, dar un accident al lui Nick Latifi din turul 53 a generat o situație incredibilă. Pista trebuia curățată, iar safaty-car-ul și-a făcut apariția pe circuit, astfel că Max s-a putut apropia de Hamilton.
Mai mult, olandezul a trecut și pe la boxe imediat după incident, schimbându-și cauciucurile, ceea cei-a conferit un avantaj imens pe final. Comisarii au decis ca din turul 57 safety car-ul să iasă de pe circuit, astfel că Verstappen avea un tur la dispoziție pentru a-l depăși pe Hamilton. Olandezul a profitat din plin de șansă și a trecut fără probleme de britanic, câștigând astfel un titlu care părea pierdut la un moment dat.
Citește și:

George Russell, reacție vehementă după ce Hamilton a pierdut lupta cu Verstappen

Lewis Hamilton a avut un discurs plin de fair-play la final, nedorind să amintească de episodul care l-a privat practic de titlul mondial cu numărul 8. Nu același lucru s-a întâmplat înscă cu Gerorge Russell, cel care îl va înlocui pe Bottas la Mercedes din 2022 și va fi astfel coleg cu Hamilton.
Tânărul britanic a catalogat decizia comisarilor drept una "inacceptabilă", declarând că nu-i vine să creadă ceea ce a văzut la cursa din Emirate.
"ESTE INACCEPTABIL!!!! Max este un pilot absolut fantastic care a avut un sezon incredibil și nu am decât un mare respect pentru el, dar ceea ce tocmai s-a întâmplat este absolut inacceptabil. Nu pot să cred ceea ce tocmai am văzut.", a scris Russell pe contul personal de Twitter.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo