Ferrari a arătat foarte bine în testele din presezon, dar și la primele antrenamente din Bahrain, iar în calificări Leclerc și Sainz au oferit încă o monstră a faptului că Scuderia a progresat enorm față de sezonul trecut.
Leclerc a fost excepționat în calificări și la ultimul tur a obținut pole-position-ul pentru cursa de mâine. Monegascul a depășit timpul stabilit anterior de Verstappen cu 0,123 secunde. Olandezul a mai avut un tur la dispoziție, dar nu a reușit să treacă în față astfel că va pleca de pe poziția a 2-a.
Citește și:
Marele Premiu al Bahrainului
Red Bull a mărturisit care a fost motivul din spatele eșecului din prima etapă de Formula 1
24/03/2022 LA 12:20

Charles Leclerc, pole-position în Bahrain

Acesta este al 10-lea pole-position din cariera lui Charles Leclerc, care va încerca mâine să obțină a 3-a victorie a carierei în "Marele Circ".
Linia a 2-a a grilei de start va fi ocupată tot de piloții de la Ferrari și Red Bull: Carlos Sainz va fi al treilea, iar Sergio Perez al 4-lea.
Așa cum se anticipa încă din sesiunile de antrenamente, Mercedes a dezamăgit. Lewis Hamilton a obținut abia al 5-lea timp, iar George Russel al 9-lea. Valtteri Bottas, aflat la prima cursă pentru Alfa Romeo va porni în paralel cu Hamilton, fostul coleg de la Mercedes, în timp ce Fernando Alonso a obținut al 8-lea timp.
Surpriza a venit de la Kevin Magnussen, revenit pe ultima sută de metri în Formula 1, la Haas, după excluderea rusului Nikita Mazepin. Danezul a obținut al 7-lea timp în calificări. Topul primilor 10 piloți a fost completat de Pierre Gasly, de la Alpha Tauri.
Pe lângă Mercedes, la capitolul dezamăgiri pot fi trecuți și cei de la McLaren. Daniel Ricciardo nu s-a calificat nici mărcar în Q2, având abia al 18-lea timp, iar Lando Norris va pleca de pe locul 13.
Marele Premiu al Bahrainului
Hamilton, mulțumit cu podiumul din Bahrain: "E cel mai bun rezultat pe care îl puteam obține"
21/03/2022 LA 09:06
Marele Premiu al Bahrainului
Max Verstappen a răbufnit după dezastrul din Bahrain! Ce a declarat olandezul după cursă
20/03/2022 LA 19:58