Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Top 10 jucători care s-au devalorizat cel mai mult în 2021! Pe ce loc este Lionel Messi

Alex Masgras

Actualizat 26/12/2021 la 13:15 GMT+2

Anul 2021 a fost un an dificil pentru mulți fotbaliști, iar acest lucru este confirmat și de lista celor de la Transfermarkt, care au alcătuit o listă a jucătorilor care s-au devalorizat cel mai mult în ultimul an.

Messi wird PSG verletzungsbedingt fehlen

Credit imagine: SID

La final de 2021, lumea fotbalului se pregătește să tragă linie asupra performanțelor celor mai buni fotbaliști din lume. Ajungând o adevărată industrie, valoarea jucătorilor de top a reprezentat întotdeauna un interes pentru microbiști, iar cei de la Transfermarkt au făcut o listă cu jucătorii care s-au devalorizat cel mai mult în ultimele 12 luni, din cauza faptului că nu au avut foarte multe reușite în 2021.
Premier League Today

Mane, Messi sau Coutinho, cele mai mari scăderi

2021 a fost un adevărat carusel pentru Lionel Messi. După o primă parte a anului în care a făcut tot posibilul ca Barcelona să rămână cât mai mult în lupta la titlu în La Liga, argentinianul și-a îndeplinit în vară visul de a câștiga Copa America alături de echipa națională. După turneul final din America de Sud, a venit marea lovitură: despărțirea de Barcelona.
Ajuns la PSG, alături de nume mari ale fotbalului mondial, toată lumea se aștepta la lucruri mărețe de la Lionel Messi. Nu a fost cazul, argentinianul având un tur mult sub așteptări. În 11 partide din Ligue 1, el a marcat un singur gol, în contrast cu cele 5 goluri din grupele UEFA Champions League. Câștigător al Balonului de Aur la finalul acestui an, cota de piață a argentinianului a scăzut cu 40 de milioane de euro, ajungând în acest moment la 60 de milioane.
Sadio Mane a avut aceeași scădere ca Lionel Messi. Valoarea senegalezului lui Liverpool a scăzut cu 40 de milioane, dar cota sa de piață în momentul actual este mai mare decât a lui Messi. Potrivit Transfermarkt, Sadio Mane valorează 80 de milioane de euro. Această scădere poate fi justificată după ce Mane nu a mai fost același jucător în sezonul 2020/21 pentru Liverpool, el având evoluții în nota echipei lui Jurgen Klopp, care a traversat o perioadă extrem de dificilă. Cu toate acestea, ținând cont de forma actuală a lui Mane, el are toate șansele să crească anul viitor, mai ales dacă va avea o prestație bună la Cupa Africii pe Națiuni, competiție ce va debuta pe 9 ianuarie, în Camerun.
Un al treilea jucător care a scăzut în valoare cu 40 de milioane este Philippe Coutinho. Brazilianul încearcă în continuare să revină la forma care l-a făcut la Liverpool un jucător de clasă mondială. Cu toate acestea, accidentările și prestațiile modeste ale acestuia au făcut din el doar un al jucător al catalanilor. Coutinho nu pare să fie nici pe placul lui Xavi, iar acest lucru se simte în numărul de minute primite de la instalarea fostului mijlocaș pe banca tehnică de pe Camp Nou. În acest moment, Coutinho este cotat la doar 20 de milioane de euro.

Top 10 jucători care s-au devalorizat în 2021

  • 1. Sadio Mane - 80 de milioane de euro (-40m)
  • 2. Lionel Messi – 60 de milioane de euro (-40m)
  • 3. Philippe Coutinho – 20 de milioane de euro (-40m)
  • 4. Neymar – 90 de milioane de euro (-38m)
  • 5. Saul Niguez – 35 de milioane de euro (-35m)
  • 6. Eden Hazard – 25 de milioane de euro (-35m)
  • 7. Roberto Firmino – 38 de milioane de euro (-34m)
  • 8. Clement Lenglet – 18 milioane de euro (-32m)
  • 9. Miralem Pjanic - 18 milioane de euro (-32m)
  • 10. Kevin De Bruyne – 90 de milioane de euro (-30m)
Program Premier League Boxing Day 2021

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo