Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

2021 în sport | Transferurile stelare din acest an! Messi și Ronaldo au schimbat echipa, dar alții au stabilit recorduri

Bianca Dumitru

Actualizat 27/12/2021 la 13:09 GMT+2

În acest an, mai mulți jucători importanți au fost protagoniștii unor transferuri stelare. Dacă Erling Haaland și Kylian Mbappe au fost printre cei mai râvniți, fără a se despărți, însă, de echipele lor, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Jack Grealish și Romelu Lukaku au început sezonul 2021/22 la alte cluburi.

Sancho, Ronaldo

Credit imagine: AFP

Anul 2021 a marcat, printre altele, câteva despărțiri importante în lumea fotbalului. Lionel Messi, Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo, Jack Grealish și Romelu Lukaku au fost printre protagoniștii perioadei de mercato din vară, unii dintre ei transferându-se din postura de jucători liberi de contract, iar alții pe sume record.
Lionel Messi a plecat de la Barcelona după 21 de ani petrecuți pe Camp Nou. Argentinianul a rămas liber de contract și nu a putut să-și prelungească înțelegerea din cauza problemelor financiare ale clubului blaugrana. Astfel, fostul decar al catalanilor s-a văzut nevoit să se despartă de echipa pentru care a scris istorie, semnând cu PSG.
Tot pe Parc des Princes a ajuns în vară și Sergio Ramos. Fostul căpitan al celor de la Real Madrid s-a despărțit de clubul blanco la încheierea contractului său, după 16 ani de la sosirea pe Santiago Bernabeu. Alături de fundașul de 35 de ani, cu PSG au semnat în vară și Georginio Wijnaldum și Gianluigi Donnarumma, amândoi din postura de jucători liberi de contract. Parizienii au avut, astfel, una dintre cele mai de succes campanii de mercato, fără a cheltui prea mulți bani.
Fosta campioană a Franței ar putea fi parte a unui transfer important și în această iarnă, când Real Madrid va încerca din nou să-i obțină semnătura lui Kylian Mbappe, care mai are contract cu PSG doar până la finalul actualului sezon. Atacantul de 22 de ani este unul dintre cei mai doriți tineri fotbaliști ai momentului, iar oficialii de pe Bernabeu și-l doresc insistent de multă vreme.
Citește și:
Premier League Today

Cristiano Ronaldo s-a întors la Manchester United

În vara anului 2021, Cristiano Ronaldo s-a despărțit de Juventus, după 3 ani petrecuți în Serie A, revenind la Manchester United, echipă în tricoul căreia și-a făcut debutul în fotbalul mare la începutul anilor 2000. Portughezul a avut o serie de prestații foarte bune la întoarcerea în Premier League, remarcându-se pentru forma în care se află la 36 de ani.
Englezii au plătit pentru Ronaldo 15 milioane de euro, adică de aproape 8 ori mai puțin decât a încasat Real Madrid în schimbul lui în 2018, de la Juventus. În urma acestei mutări, lusitanul nu prinde nici măcar top 60 cele mai scumpe transferuri din 2021. Lider al acestui clasament este Jack Grealish, care a plecat de la Aston Villa la Manchester City pentru 117,5 milioane de euro, fiind cel mai scump fotbalist englez din istorie.
Pe locul 2 în topul celor mai costisitoare mutări din acest an se află Romelu Lukaku, care s-a despărțit de Inter, semnând cu Chelsea în schimbul a 115 milioane de euro. Podiumul este completat de Jadon Sancho, care a ajuns în tricoul lui Manchester United, fiind transferat de la Borussia Dortmund pentru 85 de milioane de euro.
Top 10 cele mai scumpe transferuri realizate în 2021

Top 5 transferuri ale jucătorilor români

În ceea ce-i privește pe fotbaliștii români, cel mai scump transfer din 2021 este cel al lui Răzvan Marin de la Ajax la Cagliari, italienii plătind în schimbul lui 10 milioane de euro. Mijlocașul de 25 de ani, care este și cel mai bine cotat român în acest moment, având o valoare de piață de 15 milioane de euro, se află la al doilea sezon în Serie A, fiind unul dintre oamenii de bază ai echipei lui Walter Mazzarri.
Pe locul 2 în clasamentul celor mai costisitoare transferuri ale jucătorilor români se află Alexandru Cicâldău, care a fost luat de Galatasaray de la Universitatea Craiova pentru 6,5 milioane de euro. Mijlocașul s-a transformat rapid într-unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai echipei lui Fatih Terim, unde este coechipier cu Olimpiu Moruțan, care completează podiumul celor mai scumpe mutări din acest an.
Top 5 jucători români transferați în 2021
Fostul jucător al celor de la FCSB a fost transferat de turci pentru 3,5 milioane de euro, roș-albaștrii încasând deja și o serie de bonusuri de performanță. Astfel, oficialii vicecampioanei României au primit până acum 4,6 milioane de euro pentru Moruțan.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo