Aleksander Ceferin a criticat aspru cele 12 echipe fondatoare a Super Ligii Europei după anunțul înființării acestei competiții. Ieri, șeful UEFA a lansat un apel de pace și le-a transmis acestora că încă se mai pot răzgândi, iar aseară mai multe echipe s-au retras oficial din acest proiect.
În urma acestor evenimente, Ceferin a revenit cu o declarație prin care își manifestă mulțumirea că mai multe echipe au recunoscut la timp greșeala făcută și prin care a făcut apel la unitatea fotbalului din Europa.
"Aceste cluburi au făcut o mare greșeală și este admirabil că au avut puterea să o recunoască. Acum s-au întors acasă și știu că au multe de oferit, nu numai în competițiile noastre, dar și în fotbalul european în ansamblu. Important este acum să mergem mai departe, să reconstruim unitatea de care se bucura acest sport până acum și să mergem înainte împreună.", a declarat Ceferin, citat de Mundo Deportivo.
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 4 ORE

#ETalks Super Liga a fost destrămată. Ce urmează?

Andrea Agnelli nu renunță la ideea Super Ligii

Președintele lui Juventus a asigurat că planul de înființare a noii competiții va continua, deși mai mult de jumătate dintre echipele fondatoare au renunțat. "Există un pact de sânge între cluburile noastre, iar proiectul Super Ligii are 100% șanse de succes, așa că vom continua.", a declarat Andrea Agnelli, pentru Reppublica.
Agnelli a anunțat că board-ul Super Ligii este dispus să discute cu UEFA și FIFA, instituțiile care au amenințat cluburile fondatoare cu excluderea din toate competițiile: "Dacă ne fac o propunere, o vom evalua.", a mai spus vicepreședintele Super Ligii.

SUPER LIGA EUROPEANĂ A FOST SUSPENDATĂ! COMUNICATUL OFICIAL

Super Liga a făcut marele anunț în miez de noapte: noua competiție va fi suspendată, la numai 48 de ore după anunțul înființării. Board-ul a anunțat că va "regândi proiectul".
"Super Liga Europeană este convinsă că situația actuală din fotbalul european are nevoie de schimbare. Am propus o nouă competiție europeană pentru că sistemul existent nu mai funcționează.
Propunerea noastră este să permitem sportului să evolueze în timp ce generează resurse și stabilitate pentru întreaga piramidă a fotbalului. Se dorește inclusiv susținerea comunității fotbalului în lupta pentru depășirea problemelor financiare generate de pandemie. De asemenea, proiectul nostru ar urma să asigure plăți de solidaritate mult mai generoase pentru părțile interesate.
În ciuda anunțului despărțirii, făcut de cluburile din Anglia forțate de presiunea din jurul lor, suntem convinși că propunerea noastră respectă în totalitate legea europeană și regulamentele în vigoare. Acest lucru a fost demonstrat astăzi printr-o decizie luată în instanță, urmând ca Super Liga să fie apărată față de acțiunile terților.
Ținând cont de circumstanțele actuale, vom reconsidera cei mai potriviți pași pentru a regândi proiectul, având mereu în minte scopul nostru de a oferi fanilor cea mai bună experiență și de a asigura suport financiar întregii comunități a fotbalului.", se anunță în comunicatul emis de Super Liga Europeană.
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 5 ORE
Copa del Rey
Hazard a dus-o pe Real Madrid în sferturile Cupei Regelui! Madrilenii, victorie dramatică la Elche
ACUM 6 ORE