Federația Ucraineană de Fotbal l-a sancționat dur pe Anatoliy Tymoshchuk, fostul căpitan al Ucrainei, care are cele mai multe selecții în echipa națională. Tymoshchuk, antrenor secund al celor de la Zenit, a fost interzis în orice activitate fotbalistică din țara lui natală, sancțiunea fiind valabilă pentru tot restul vieții sale.
Decizia forului ucrainean a fost luată ca urmare a faptului că fostul fotbalist a refuzat să condamne invazia armatei ruse și nici nu a demisionat din funcția pe care o deține din 2017 la clubul din Santk Petersburg.
"De la începutul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, Tymoshchuk nu numai că nu a făcut nicio declarație publică în această privință, dar nici nu a oprit colaborarea lui cu un club al agresorului. În timp ce un alt fost club al lui, Bayern Munchen, publică declarații și susține acțiuni în sprijinirea Ucrainei, Tymoshchuk continuă să mențină tăcerea", au anunțat oficialii Comisiei de Etică a forului național.
Fotbal
Cum încearcă Ucraina să ajungă la CM din Qatar! Dezvăluirea făcută de Mircea Lucescu
06/04/2022 LA 16:36
Astfel, potrivit Federației Ucrainene de Fotbal, Tymoshchuk va rămâne fără licența de antrenor valabilă în Ucraina, iar numele său va fi șters din listele de onoare. În plus, oficialii forului au cerut guvernului de la Kiev să îi retragă toate medaliile fostului fotbalist, care a evoluat de-a lungul timpului pentru Șahtior Donețk, Bayern Munchen și Zenit. În tricoul rușilor, fostul mijlocaș a câștigat Cupa UEFA în 2008.
Citește și:

ȘAHTIOR TRANSFORMĂ UN STADION ÎN TABĂRĂ PENTRU REFUGIAȚI

Arena din Lvov, care a găzduit meciuri de fotbal în cadrul Campionatului European din 2012, va fi transformată într-o tabără pentru refugiați. Fiind situat în apropiere de granița cu Polonia, într-o zonă în care armata rusă nu a ajuns până acum, stadionul este considerat o locație sigură pentru a-i adăposti pe cei care fug din alte orașe ale Ucrainei, bombardate de către ruși.
Cei de la Șahtior Donețk se vor implica pentru a transforma arena într-o tabără care va putea găzdui între 2.000 și 3.000 de persoane, clubul având legături cu acest stadion, pe care a evoluat în perioada 2014-2016, când a avut loc un conflict armat în Donbass.
Unul dintre reprezentanții clubului din Donețk a vorbit despre acest proiect și a anunțat că și alte cluburi pot să li se alăture și să îi ajute prin a trimite ajutoare, alimente și lucruri de care au nevoie ucrainenii.
"Încercăm să fim de ajutor aici și să organizăm un adăpost în Lviv, care are acest stadion mare, care a fost folosit la Euro 2012. Am mai jucat aici meciuri în Liga Campionilor. În parteneriat cu autoritățile locale, am aranjat ca acesta să fie un adăpost pentru 2.000 - 3.000 de persoane. Angajații noștri fac voluntariat pe stadion.
Dacă alte cluburi vor să se implice sau să trimită lucruri, am avea nevoie de pături, saltele, paturi, perne, ar fi foarte utile. Benfica trimite cinci camioane cu de toate, alimente, medicamente și haine.
Legia Varșovia din Polonia a sugerat, de asemenea, ca propriul stadion să acționeze ca un hub unde ajutoarele pot fi colectate de la alte cluburi care le trimit, înainte de a fi apoi transportat la Lviv", a anunțat oficialul lui Șahtior, Yuri Sviridov.
Fotbal
România vrea să găzduiască meciurile naționalelor Ucrainei! FRF a început discuțiile
26/02/2022 LA 05:58
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Franța, un nou pas greșit în preliminariile Campionatului Mondial! Toate rezultatele serii
04/09/2021 LA 21:19