Update / UEFA a decis în această după-amiază sancțiunile primite de federația engleză în urma incidentelor care au avut loc înaintea finalei Campionatului European din această vară. Forul european a decis ca Anglia să dispute o partidă cu porțile închise, după ce mai mulți fani englezi au încercat să pătrundă în arenă, fără să aibă bilet. De asemenea, UEFA a amendat federația engleză și cu 100.000 de euro.
Potrivit Sky Sports, cel mai probabil, Anglia își va ispăși pedeapsa în luna iunie a anului viitor, în Nations League, atunci când vor disputa prima partidă organizată de UEFA. Meciurile din preliminariile Campionatului Mondial nu sunt afectate de această decizie, deoarece acestea sunt organizate de către FIFA. În luna noiembrie, Anglia va disputa ultima partidă pe teren propriu din aceste preliminarii, împotriva Albaniei.
Știre inițială
Fotbal
Luis de la Fuente, opțiunea perfectă pentru Spania? Stilul noului selecționer poate fi de bun augur
ACUM 7 MINUTE
Anglia urmează să primească nota de plată pentru incidentele dinaintea finalei EURO 2020. În luna iulie, înaintea ultimului act de la Campionatul European, au avut loc mai multe incidente la porțile stadionului Wembley. Mai multe persoane care nu aveau bilete s-au bătut cu forțele de ordine, încercând să pătrundă pe stadion.
UEFA a început o anchetă după aceste incidente, dar englezii mai sunt investigați și pentru alte probleme cauzate de fani, precum huiduirea în timpul imnurilor, invadarea terenului, aruncarea de obiecte pe teren și utilizarea laserelor.
Federația engleză a încercat să obțină o audiere la sediul UEFA din Elveția, dar această cerere a fost respinsă, toate aceste audieri susținând-se online. O decizie este așteptată să se ia în după-amiaza zilei de luni sau cel mai târziu marți. Astfel, Anglia riscă să primească o suspendare a stadionului Wembley.

Anglia riscă să piardă organizarea Campionatului Mondial din 2030 din cauza acestor incidente

Incidentele de la finala Campionatului European pot avea efecte pe termen lung. Anglia ia în considerare organizarea Campionatului Mondial din 2030 alături de Scoția, Țara Galilor și Irlanda. Cu toate acestea, evenimentele care s-au petrecut la EURO 2020 pot avea un efect negativ asupra șanselor ca Anglia să primească găzduirea turneului final din 2030.
De obicei, atunci când vine vorba de finale organizate de UEFA și FIFA, se creează un perimetru în jurul stadionului în care numai persoanele care au bilete la finală pot intra. În cazul finalei de pe Wembley, acest lucru nu a fost posibil, deoarece stadionul se află într-o zonă rezidențială, iar acest lucru a îngreunat misiunea celor de la UEFA.
În urma acestor evenimente, poliția din Londra a efectuat 49 de arestări, finala disputându-se în cele din urmă fără alte incidente majore. Italia s-a impus în această vară în finala contra Angliei la loviturile de departajare, devenind campioana Europei.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Ligue 1
PSG pregătește o lovitură de proporții! Al Khelaifi a confirmat interesul pentru un star din Anglia
ACUM 35 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Tite cere respect pentru istoria și cultura Braziliei: "Dacă mi se va cere să dansez, voi dansa"
ACUM O ORĂ