Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristiano Ronaldo, gest superb de fair-play. Cum a reacționat portughezul după ce echipa sa a primit un penalty

Andrei Nicolae

Publicat 27/11/2023 la 21:43 GMT+2

Cristiano Ronaldo a fost în centrul atenției într-un meci din Liga Campionilor Asiei disputat de echipa sa, Al Nassr, împotriva iranienilor de la Persepolis. Lusitanul a căzut în careul advers și a primit o lovitură de la 11 metri, însă ulterior s-a dus la arbitru să îi spună că nu a fost faultat, anulându-i echipei sale o șansă de a înscrie.

Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Eurosport

Cristiano Ronaldo a dat dovadă de un gest de fair-play demn de respectul fanilor fotbalului, într-un meci din Liga Campionilor Asiei. În acest moment, se joacă partida dintre Al Nassr și Persepolis, o formație din Iran. Cele două trupe sunt principalele contracandidate pentru locul 1 din grupă, singurul care duce în fazele eliminatorii, astfel că duelul are o miză destul de mare.
În startul meciului, Cristiano Ronaldo a căzut în careu după ce a părut a fi faultat de un adversar al său, iar centralul partidei a dictat lovitură de la 11 metri în favoarea lui Al Nassr. Ce a urmat a fost un exemplu de fair-play al lusitanului, deoarece după ce arbitrul a arătat spre punctul cu var, CR7 s-a dus la el să îi spună că nu a existat contact și că nu se cuvine acordarea unui penalty.
După analiza VAR, centralul a observat și el că nu a fost penalty, însă gestul lui Ronaldo rămâne în continuare lăudabil. Este de menționat că un gol al celor de la Al Nassr în startul meciului i-ar fi permis echipei din Golf să ia o opțiune serioasă pentru victorie și implicit pentru calificarea în faza eliminatorie a Ligii Campionilor Asiei.
Citește și:

RONALDO A DAT RECITAL ÎN FAȚA LUI BURCĂ ȘI TĂNASE! A MARCAT UN GOL FABULOS ȘI A MAI SETAT UN RECORD

Înainte de a juca în Liga Campionilor Asiei, Ronaldo a dat recital în campionat împotriva echipei pentru care evoluează Andrei Burcă și Florin Tănase, setând un nou record. Al Nassr a condus la pauză cu 1-0, după reușita semnată de Al Naji în minutul 13, iar în partea secundă a ieșit la rampă Ronaldo. Lusitanul a făcut 2-0 în minutul 77, cu un șut puternic chiar din fața lui Burcă. La doar 3 minute distanță, starul de 38 de ani a stabilit scorul final cu unul dintre cele mai frumoase goluri ale carierei.
Portarul advers a ieșit în afara careului pentru a intercepta o lansare în adâncime, dar nu a reușit să degajeze decât până la Ronaldo, care se afla la aproximativ 25 de metri de poarta adversă. Acesta a preluat elegant pe piept și apoi a trimis o boltă perfectă, mingea căzând dincolo de linia porții.
Odată cu reușitele respective, Cristiano Ronaldo a ajuns la 527 de goluri marcate în primele ligi în care a jucat. Portughezul l-a devansat astfel pe Josef Bican și a devenit lider all-time la acest capitol.
Ronaldo a ajuns la 48 de goluri marcate în acest an, atacantul având în cont și 13 pase decisive. Astfel, este pentru a 10-a oară în cariera lusitanului când acesta termină un an calendaristic cu minim 60 de contribuții directe la goluri. Prima dată a atins această bornă în 2010, iar ultima dată în 2018.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo