Balonul de Aur este decernat din 1956 încoace celui mai bun fotbalist de pe planetă, anul 2020 fiind singurul din această perioadă în care nu s-a acordat, din cauza pandemiei. Orice fotbalist visează să ajungă măcar o dată să câștige acest titlu, dar până acum doar 25 de jucători au avut această onoare.
Lionel Messi este deținătorul recordului, cu 6 trofee, iar argentinianul va cuceri probabil al 7-a Balon de Aur al carierei chiar în această seară.
De-a lungul timpului, atât forma și design-ul trofeului, cât și regulile prin care s-a ales câștigătorul s-au schimbat în permanență. Actualul Balon de Aur are caracteristici foarte precise, care îl fac atât de dorit de jucători. Măsoară 31 de centimetri înălțime, 23 lungime și 23 lățime și are o greutate de 7,2 kilograme.
Liga
Telenovela "Dembele", aproape de final! Jucătorul pleacă gratis la vară în Premier League
ACUM 13 MINUTE

Slideshow

Balonul de Aur | Toți câștigătorii de la Sir Stanley Matthews la Lionel Messi

23 imagini

Citește și:

Balonul de Aur 2021 | Trofeul propriu-zis are o valoare de numai 3000 de euro

Valoarea sa economică nu este una pe măsura prestigiului său, fiind evaluată la o sumă de aproximativ 3.000 de euro. Este format din două plăci de alamă, care împreunate dau forma unei mingi de fotbal. În interior este umplut cu un material care seamănă cu ceara.
Trofeul este suflat cu aur fin și are gravat logo-ul France Football, iar numele câștigătorului din fiecarea an este marcat ulterior. Actuala formă a trofeului care se acordă anual celui mai bun fotbalist din lume a fost concepută la atelierul Meller din Paris.
Balonul de Aur 2021 va fi decernat în această seară în cadrul unei festivități care va avea loc la Paris și va începe la ora 21:30. Eurosport.ro vă ține la curent cu toate informațiile în timp real despre tot ceea ce se întâmplă înainte și în timpul galei.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă
Liga
O nouă lovitură pentru Barcelona! Umtiti s-a accidentat și se va opera
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Transferul lui Sorescu în Polonia, aproape picat! Suma oferită diferă de pretențiile "câinilor"
ACUM O ORĂ