Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern Munchen, singura campioană europeană importantă care a avut câștiguri în pandemie

Eurosport
DeEurosport

Publicat 12/01/2022 la 16:07 GMT+2

Clubul bavarez este singura campioană din primele opt ligi europene care a avut profituri în sezonul 2020-2021, în ciuda pandemiei de coronavirus.

Gnabry esulta per il gol in Stoccarda-Bayern Monaco - Bundesliga 2021/2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Viviana Moraru
Sezonul 2020-2021 a fost unul întrerupt din cauza izbucnirii pandemiei de Covid-19, însă campioana Bundesligii, Bayern Munchen a avut un profit de 1,8 milioane de euro, înregistrând și cele mai mici costuri în ceea ce privește salariile personalului. Acest lucru a fost analizat de o firmă de audit care a ajuns la concluzia că Bayern a fost un club mai puțin afectat de pandemie față de alte rivale din plan european.
"În timp ce redeschiderea stadioanelor și alte importante decizii ce s-au luat recent pot genera optimism, pandemia nu a făcut decât să amplifice problemele financiare și fragilitățile sistemului economic", a declarat directorul firmei de audit.
Ca un exemplu pentru acest fapt, campioana din Serie A, Inter Milano a avut pierderi de peste 240 de milioane de euro, din venituri operaționale de aproape 350 de milioane de euro, iar Atletico Madrid, campioana Spaniei din sezonul respectiv, a avut pierderi de peste 110 milioane de euro.
Citește și:

Manchester City a generat cele mai multe venituri în pandemie

În ciuda epidemiei de coronavirus, campioana din Premier League, Manchester City, a generat venituri de aproape 650 de milioane de euro, cu 17% mai mult față de sezonul precedent, învingând-o pe rivala locală Manchester United, care generase peste 550 de milioane de euro.
Pe locul doi s-a clasat Bayern, cu venituri de aproape 600 de milioane de euro, însă cu pierderi mult mai mici față de englezi.
La polul opus se află Besiktas, cu venituri de doar 59 de milioane de euro, campioana Turciei având cele mai mici încasări în 2021, dintre câștigătoarele primelor opt campioanate din Europa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo