Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland, de neoprit în Bundesliga! Norvegianul, dublă pentru Dortmund în succesul cu Union Berlin

Nicu Savin

Publicat 19/09/2021 la 20:44 GMT+3

Erling Haaland a fost din nou decisiv pentru Borussia Dortmund în Bundesliga! Norvegianul a reușit o dublă pentru galben-negri în succesul cu 4-2 împotriva celor de la Union Berlin și l-a egalat astfel pe Robert Lewandoeski în fruntea clasamentului golgheterilor din Germania.

Erling Haaland

Credit imagine: Eurosport

Erling Haaland continuă să rupă plasele în Bundesliga și să continue disputa de la distanță cu Robert Lewandowski. Polonezul a doborât ieri un nou record, iar norvegianul a răspuns astăzi cu o nouă prestație excelentă.
Atacantul lui Dortmund a marcat o dublă pentru echipa sa în victoria de pe teren propriu cu Union Berlin. Echipa lui Marco Rose a deschis scorul prin Guerreiro în minutul 10, iar Haaland a punctat pentru 2-0 în minutul 24. În minutul 52 s-a făcut 3-0, după autogolul lui Friedrich, și se părea că Dormtund va avea un final de meci liniștit.
Nu a fost însă așa, pentru că Union a revenit prin golurile lui Kruse (min.57-penalty) și Voglsammer (min.81). Haaland a ieșit din nou la rampă în minutul 83, stabilind scorul final cu un lob superb peste portarul advers.

Erling Haaland, cifre incredibile la Dortmund

Haaland a ajuns astfel la al 7-lea gol în acest sezon din Bundesliga, egalându-l pe Robert Lewandowski în fruntea clasamentului marcatorilor. Spre deosebire de polonez, Haaland are și 4 pase decisive în această stagiune, ceea ce atestă faptul că este cel mai influent jucător al celor de la Dortmund.
Prin reușitele de astăzi, norvegianul și-a îmbunătățit procentajul de reușită de când a ajuns pe Signal Iduna Park, având acum o medie de peste un gol pe meci, ajungând la 68 de goluri în 67 de partide jucate pentru galben-negri.
Evoluțiile impecabile ale lui Haaland din acest start de sezon întăresc convingerea specialiștilor că atacantul se află la ultimul său sezon la Borussia Dortmund. De altfel, oficialii echipei au recunoscut că le va fi greu să-l păstreze pe norvegian în vara viitoare, mai ales că acesta poate pleca pentru numai 90 de milioane de €, conform unei clauze din contractul său.
În urma victoriei contra lui Union Berlin, Dortmund a urcat pe locul doi în clasament, la numai un punct în spatele liderului Bayern Munchen. Cele două formații ar putea fi depășite de Wolfsburg, formație care are victorii pe linie în acest start de sezon și care dispută în această seară ultimul meci al etapei, acasă cu Eintracht Frankfurt.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo