Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewandowski joacă la două capete! Cu ce club de top negociază agentul său, în afară de Barcelona

Nicu Savin

Publicat 02/04/2022 la 10:19 GMT+3

Robert Lewandowski va intra în vară în ultimul an de contract cu Bayern Munchen, iar presa internațională anunță o plecare a polonezului de pe Allianz Arena. În ultimele zile au apărut informații conform cărora agentul atacantului este în discuții avansate cu FC Barcelona, dar se pare că PSG a intrat pe fir și este interesată de serviciile golgheterului.

Robert Lewandowski

Credit imagine: Imago

Robert Lewandowski a câștigat tot ce era de câștigat cu Bayern Munchen și pare hotărât să încerce o nouă provocare pe final de carieră. Polonezul a jucat numai în Bundesliga la cel mai înalt nivel și și-ar dori să simtă pulsul unui alt campionat de top în următorii ani.
Presa din Spania a scris săprămâna trecută că agentul său, Pini Zahavi, l-a propus la Barcelona, iar catalanii s-au mobilizat imediat pentru realizarea acestui super-transfer, anunțându-se chiar că cele două părți au ajuns la un acord de principiu. Lewandowski ar agrea din plin varianta Barcelona, un club de top, care i-ar putea oferi mediul propice de a fi în continuare un jucător world-class.
Totuși, polonezul este un jucător scump și Barcelona nu stă foarte bine la capitolul financiar, deși de curând a semnat un contract fabulos cu Spotify, care va aduce sume consistente în vistieria clubului. Laporta este precaut cu privire la fondul salarial și o eventuală aducere a lui Lewandowski pe un salariu imens ar creea o oarecare instabilitate.
Citește și:

Lewandowski, între Barcelona, PSG și Bayern

Ca atare, Lewandowki este dispus să asculte și alte oferte de la cluburi importante, iar una dintre ele ar putea veni de la PSG. Conform Mundo Deportivo, Pini Zahavi este în strânsă legătură cu șefii de pe Parc de Princes, care sunt gata să spargă banca pentru a-l lua pe polonez.
Resursele financiare ale parizienilor sunt nelimitate, astfel că salariul său nu ar fi o problemă. În plus, nici suma de transfer nu ar fi una pe măsura valorii fotbalistului. Bayern va fi aproape obligată să-i dea drumul contra unei sume relativ mici, pentru a nu risca să-l piardă gratis în 2023.
Sursa citată notează că toate aceste negocieri ar putea fi și parte a strategiei lui Lewandowski de a pune presiune pe șefii de la Bayern. În realitate, polonezul nu și-ar dori neapărat să plece din Bavaria, dar vrea să semneze un nou contract pe bani mai mulți. Astfel, amenințările cu plecarea i-ar putea determina pe cei de la Bayern să-i ofere un contract pe termen lung, cu un salariu mai mare decât și-ar fi propus.
Deocamdată bavarezii nu i-au făcut o ofertă oficială de prelungire, dar cu siguranță discuții există în acest sens. Rămâne de văzut care va fi viitorul lui Lewandowski, dar cert este că acest lucru se va decide în scurt timp, cel mai probabil până la finalul actualului sezon sau cel târziu înainte de startul stagiunii următoare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo