Robert Lewandowski a decis că este momentul unei schimbări în cariera sa. Polonezul mai are un an de contract cu Bayern Munchen, dar este hotărât să plece în această vară de pe Allianz Arena.
Campioana Germaniei a primit cu reticență vestea de la atacant și nu ar vrea să-i dea drumul, dar o va face în cele din urmă dacă va primi o ofertă convenabilă. FC Barcelona este clubul la care polonezul intenționează să plece, dar catalanii au probleme financiare și nu vor să investească o sumă prea mare pentru transfer.
Bayern cere în jur de 45 de milioane de € pentru Lewandowski, dar Barcelona ezită și speră că șefii bavarezilor vor accepta o sumă mai mică.
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
IERI LA 09:39
Citește și:

Lewandowski ia în calcul orice variantă pentru a putea pleca de la Bayern

Jurnaliștii de la Bild anunță însă că Lewandowski se gândește să apeleze la un tertip pentru a o părăsi pe Bayern la un cost mai mic. Mai exact, polonezul ar putea profita de "Legea Webster", introdusă în regulamentul FIFA în 2004. Această lege a fost denumită după scoțianul Andy Webster, care a plecat de la Hearts la Wigan deși mai avea un an de contract.
Articolul 17 din regulament prevede că jucătorii trecuți de 28 de ani pot să-și rezilieze un contract dacă au trecut minim 3 ani de la semnarea acestuia. Scenariul prevede anumite despăgubiri pentru cluburi, dar acestea sunt destul de mici, reprezentând echivalentul salariul fotbalistului pe un sezon.
Lewandowski s-ar încadra perfect în această notă a regulamentului. El a semnat ultimul contract cu Bayern în 2019 și are 33 de ani. Sursa citată susține că agentul său, Pini Zahavi, i-ar fi sugerat această variantă golgheterului, fiind evident că impresarul cunoaște la perfecțiune regulamentele.
Dacă Lewandowski va apela la această soluție, Bayern nu va putea face nimic și se va alege cu o sumă deloc impresioantă, adică salariul jucătorului până la finalul contractului, în jur de 24 de milioane de €. Suma ar urma să fie acoperită de Barcelona, care ar da o adevărată lovitură luând un jucător de talia polonezului cu bani atât de puțini.
Până în prezent, niciun jucător de top nu a recurs la această variantă pentru a se elibera de la un club. Evident, această mișcare ar reprezenta un prejudiciu de imagine pentru Lewandowski, dar dacă Bayern nu va ceda, nu este exclus să asistăm la o premieră în fotbalul mare.
Liga
FC Barcelona a făcut rost de bani pentru Lewandowski! Catalanii, tun de peste 200 de milioane de €
30/06/2022 LA 13:43
Bundesliga
Bayern, de neînduplecat! Bavarezii au refuzat și a doua ofertă a Barcelonei pentru Lewandowski
30/06/2022 LA 12:17