Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Viitorul lui Haaland, decis în următoarele 6 săptămâni! Anunțul oficialilor de la Borussia Dortmund

Bianca Dumitru

Publicat 24/02/2022 la 07:36 GMT+2

Erling Haaland este unul dintre cei mai râvniți tineri fotbaliști din lume, iar în 2022 poate fi protagonistul unui transfer important. Potrivit oficialilor Borussiei Dortmund, viitorul norvegianului va fi decis în următoarele 4 până la 6 săptămâni.

Haaland trainiert wieder komplett mit

Credit imagine: SID

Erling Haaland este unul dintre fotbaliștii care ar putea fi protagoniștii unor transferuri importante în acest an, pe urmele sale aflându-se mai multe echipe din top din Europa, printre care se remarcă Real Madrid, Barcelona, PSG și Manchester City.
Viitorul norvegianului este deocamdată necunoscut. Cei de la Borussia Dortmund nu au aflat încă dacă fotbalistul este decis să plece în vara acestui an, când i se activează o clauză de reziliere care le va permite cluburilor să-l transfere pentru 75 de milioane de euro, sau dacă are de gând să mai rămână în Bundesliga.
Potrivit directorului nemților, Hans-Joachim Watzke, atacantul de 21 de ani urmează să ia o hotărâre în următoarele maxim 6 săptămâni. Oficialul Borussiei Dortmund a spus și că este convins că posibila plecare a lui Haaland de la echipă nu îi va afecta foarte tare, amintind de alte staruri pe care clubul le-a pierdut de-a lungul timpului, cum ar fi Robert Lewandowski și Pierre-Emerick Aubameyang, cărora le-au găsit înlocuitori.
"Dacă Borussia Dortmund îl poate păstra pe Erling Haaland? Nu știu. În cele din urmă, este o decizie pentru Haaland și oamenii din jurul lui. Cu siguranță va deveni clar în următoarele câteva săptămâni, poate într-o lună sau șase săptămâni.
Dacă pleacă, ne vom descurca cu situația ca întotdeauna. Am pierdut deja alți marcatori. Vom găsi încă o dată un înlocuitor", a declarat Hans-Joachim Watzke pentru RTL, citat de publicația catalană Sport.
Citește și:

Barcelona are un plan "B" în cazul în care nu vine Haaland

Haaland a fost identificat de mult timp drept o prioritate pentru Barcelona, dar între timp, potrivit jurnaliștilor Mundo Deportivo, a devenit o adevărată obsesie pentru Laporta.
Norvegianul nu a dat semne clare că va alege oferta clubului blaugrana, iar șefii de pe Camp Nou sunt oarecum neliniștiți de ultimele mișcări ale lui Florentino Perez, dar și de informațiile care vin dinspre Premier League, o altă posibilă destinație pentru vârful lui Dortmund.
Ca atare, Laporta are o variantă "B" în Alexander Isak, talentatul atacant de 22 de ani din Suedia, care însă a cam dezamăgit în acest sezon.
Internaționalul nordic a înscris 8 goluri în toate competițiile în acest sezon, în contextul în care stagiunea 2020/21 fusese mult mai bună, Ibrahimovic desemnându-l urmașul său, chiar dacă cei doi nu se aseamănă ca stil.
Totuși, Isak are un potențial uriaș, iar clubul care îl va achiziționa poate da lovitura. Nu oferă aceleași garanții ca Haaland, un golgheter pur-sânge, dar ar putea să se potrivească mai bine pe filosofia de joc a lui Xavi. Față de norvegian, Isak ar avea și atuul că e mult mai ieftin, transferul urmând să o coste pe Barcelona "doar" 40 de milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo