Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cluburile din Germania nu vor să audă de Super Liga europeană! "Există deja o competiție absolut remarcabilă"

Bianca Dumitru

Publicat 20/10/2022 la 13:08 GMT+3

Super Liga Europei a rămas visul multor cluburi de top din Europa. Real Madrid, Barcelona și Juventus au lucrat împreună la un nou proiect care să revoluționeze fotbalul european. Cluburile din Germania nu au de gând să se alăture Super Ligii.

FC Bayern - Borussia Dortmund

Credit imagine: Getty Images

Cluburile germane de top refuză categoric să se alăture Super Ligii europene de fotbal, care vrea să ia locul Ligii Campionilor, chiar dacă are un nou format.
"Tentativa de a crea Super Liga a eșuat lamentabil cu un an și jumătate în urmă. De atunci, ne-am clarificat poziția de mai multe ori", a declarat președintele lui Bayern Munchen, Oliver Kahn, pentru ziarul Bild, citat de Agerpres.
Hans-Joachim Watzke, directorul executiv al clubului Borussia Dortmund, a spus la rândul lui că nu este interesat de noua competiție: "Liga Campionilor are un format absolut remarcabil, mai ales din 2024 încolo. Mai mult, simt că UEFA este pe mâini foarte bune pentru că ei țin cont de cluburile mai mici."
Din sezonul 2024/2025, Liga Campionilor își va mări numărul echipelor din faza grupelor de la 32 la 36, ceea ce va spori numărul de meciuri.
Cluburile germane nu s-au aflat printre cele 12 fondatoare ale Super Ligii, lansate în aprilie 2021, proiect care însă s-a năruit în doar 48 de ore sub presiunea lumii fotbalului și a politicienilor. Nouă dintre cele 12 cluburi fondatoare s-au retras, dar Real Madrid, FC Barcelona și Juventus Torino și-au menținut angajamentul luat în Super Ligă.
Directorul executiv al lui RB Leipzig, Oliver Mintzlaff, a spus că de atunci opinia clubului său a rămas împotriva Super Ligii: "Ne-am declarat deja clar poziția în aprilie 2021, când au existat astfel de eforturi și am respins planurile de a înființare a Super Ligii. Poziția noastră nu s-a schimbat de atunci."
Citește și:

SUPER LIGA EUROPEI PRINDE DIN NOU CONTUR

Super Liga plănuiește relansarea competiției cu un format nou și noul șef, Bernd Reichart, speră să convingă cluburile germane să se alăture proiectului.
Acesta a oferit un amplu interviu pentru Financial Times, în care a explicat care e obiectivul Super Ligii Europene, când ar putea fi organizată prima dată noua competiție, dar și marea noutate față de planul eșuat din 2021, aceea că circuitul nu va fi unul închis pentru marile cluburi, ci va exista un sistem cu promovare-retrogradare, astfel că orice club de pe continent ar putea ajunge la masa bogaților la un moment dat.
"Președinții de la Real Madrid CF, FC Barcelona și Juventus FC și-au expus recent punctul de vedere asupra problemelor cu care se confruntă acest sport. Cred că pun întrebările potrivite și personal mi-ar plăcea să aud multe voci diferite, astfel încât comunitatea europeană de fotbal să poată găsi împreună răspunsurile potrivite.
Sezonul 2024/25 ar fi o dată rezonabilă pentru inițierea proiectului. Cred într-un dialog activ și extins pentru a crea un model sportiv durabil pentru fotbalul european. Dorim să ajungem la părțile interesate din comunitatea fotbalului european și să lărgim această viziune. Chiar și fanii vor avea multă simpatie pentru idee.
Formatul nu va fi niciodată un obstacol. Există o reevaluare a proiectului. Există o mișcare clar declarată către un format deschis. Vrem să vedem dacă există sau nu un consens mai larg asupra problemelor cu care se confruntă fotbalul european. Majoritatea cluburilor sunt pe roșu. Există un consens printre multe echipe că lucrurile nu pot continua așa.
Scopul nostru este să discutăm cu cluburile despre o competiție mai atractivă, mai distractivă, mai interesantă, mai corectă și mai ieftină. În caz contrar, fotbalul își va pierde poziția de lider în sport și va pierde tot mai mulți fani tineri. În acest sens, audiențele televiziunilor vorbesc de la sine.
Vrem să dezvoltăm noul format în dialog cu suporterii, cluburile și toți cei pasionați de fotbal. Un lucru este cert: trebuie să existe o competiție deschisă, cu criterii sportive precum promovarea și retrogradarea. Toate cluburile europene trebuie să se poată califica, de la Legia Varșovia la Real Madrid", a spus Bernd Reichart, citat de As.com.
Data de 15 decembrie va fi una extrem de importantă pentru fotbalul european. Atunci va fi dat un prim verdict de către Tribunalul din Luxemburg în privința disputei dintre UEFA și inițiatorii Super Ligii.
Dacă justiția europeană nu va considera ilegală întenția marilor cluburi de a organiza o nouă competiție, atunci proiectul Super Ligii va prinde și mai mult contur. De notat că decizia din decembrie nu va fi definitivă, dar va da răspuns la multe întrebări.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo