Echipa națională a României se deplasează în această seară în Elveția, acolo unde jucătorii vor sta în cantonament la St. Gallen până duminică, atunci când este programată partida cu Liechtenstein, ultima din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.
În această dimineață, potrivit site-ului Federației Române de Fotbal, 'tricolorii' care nu au evoluat în partida cu Islanda, dar și cei care au prins mai puține minute, au participat la o ședință de antrenament, în timp ce restul lotului a avut un program separat.
Înaintea deplasării în Elveția, Andrei Rațiu a părăsit lotul lui Mirel Rădoi, fundașul fiind suspendat pentru meciul cu Liechtenstein. Astfel, 25 de fotbaliști vor merge în cantonamentul din St. Gallen.
Romanian Liga I
Rădoi, iritat de atitudinea echipei sale în meciul cu Chindia. "Poate astea sunt limitele noastre"
ACUM O ORĂ
Conform sursei citate, jucătorii și staff-ul tehnic al echipei naționale a României ar fi trebuit să zboare cu un charter până la St. Gallen, dar din cauza condițiilor atmosferice (ceață), avionul va ateriza la Zurich, de unde delegația tricoloră va merge spre hotel cu un autocar.

Singurul scenariu în care România se califică la baraj

Deși a dominat atât în ceea ce privește ocaziile de gol, cât și la numărul de șuturi pe poartă, România nu a reușit să se impună joi seară în fața Islandei. În urma remizei, scor 0-0, 'tricolorii' au acumulat 14 puncte, dar sunt pe locul 3, Macedonia de Nord urcând pe a doua poziție a clasamentului grupei J, cu 15 puncte, ca urmare a victoriei în fața Armeniei, scor 0-5.
În aceste condiții, calificarea echipei lui Mirel Rădoi la baraj depinde nu doar de rezultatul din duelul cu Liechtenstein, ci și de rezultatul partidei dintre Macedonia de Nord și Islanda. Pentru a prinde locul 2, România este obligată să câștige duminică, la Vaduz, iar macedonenii nu trebuie să îi bată pe jucătorii lui Vidarsson.
Echipa națională pregătită de Mirel Rădoi va înfrunta Liechtenstein duminică, de la ora 19:00, în ultimul meci din preliminariile Cupei Mondiale din 2022. De la aceeași oră, Armenia va primi vizita Germaniei, iar Islanda va juca pe terenul Macedoniei de Nord.
CLASAMENTUL GRUPEI J:
  • 1. Germania - 24 p.
  • 2. Macedonia de Nord - 15 p.
  • 3. România - 14 p.
  • 4. Armenia - 12 p.
  • 5. Islanda - 9 p.
  • 6. Liechtenstein - 1 p.
Romanian Liga I
Continuă tensiunile la Craiova. Președintele Cârțu nu e de acord cu deciziile antrenorului Rădoi
13/11/2022 LA 11:05
Romanian Liga I
Mirel Rădoi a răbufnit după Rapid – CS U Craiova 2-2: "Nu stau să mă rog de nimeni!"
13/11/2022 LA 06:21