Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Probleme pentru Edi Iordănescu! George Pușcaș se operează și riscă să rateze EURO 2024

Bianca Dumitru

Publicat 22/04/2024 la 16:12 GMT+3

Naționala României va debuta în mai puțin de două luni la EURO 2024. Selecționerul Edi Iordănescu ar putea avea probleme serioase în alcătuirea lotului, George Pușcaș accidentându-se dur în weekend. Atacantul ar avea nevoie de o operație la mână, iar staff-ul tehnic trebuie să îi găsească un înlocuitor în lotul pentru Campionatul European.

George Pușcaș

Credit imagine: Getty Images

România va lua parte la vară la turneul final al Campionatului European 2024, unde "tricolorii" vor face parte din grupa E, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina, care a obținut calificarea din postura de învingătoare a play-off-ului B.
Cu mai puțin de două luni înainte de startul EURO 2024, selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste proastă. George Pușcaș s-a accidentat în weekend, după ce a marcat în meciul cu Pisa. Atacantul s-ar fi lovit la mână și, potrivit Sport.ro, ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală.
Dacă va fi operat, fotbalistul va avea, cu siguranță, nevoie de timp pentru a se recupera, iar asta înseamnă că ar putea rata convocarea pentru turneul final. În aceste condiții, staff-ul tehnic al echipei naționale va trebui să-i găsească un înlocuitor.
Una dintre variantele pe care le-ar putea lua în considerare Iordănescu este Louis Munteanu. Fotbalistul celor de la Farul Constanța a avut prestații bune în acest sezon, în care a dat 8 goluri și 4 pase decisive, iar selecționerul îl cunoaște de la lot, convocându-l de 3 ori în preliminariile EURO 2024.
Un alt atacant care ar putea fi convocat în cazul în care Pușcaș nu va putea juca la turneul final este George Bîrligea, jucătorul celor de la CFR Cluj, care și-a făcut debutul la națională în meciul cu Andorra.
Rămâne de văzut cât de gravă este accidentarea lui George Pușcaș și dacă fotbalistul va putea juca la Campionatul European din această vară sau nu. Edi Iordănescu nu va anunța lotul final pentru competiția din Germania înainte de începutul lunii iunie.
Citește și:

PROGRAMUL ROMÂNIEI LA EURO 2024

România - Ucraina va fi primul meci al jucătorilor lui Edi Iordănescu la competiția din Germania. Această partidă va avea loc pe 17 iunie, în a patra zi a turneului, pe Allianz Arena, stadionul celor de la Bayern Munchen.
În al doilea meci de la EURO 2024, România se va duela cu Belgia, pe 22 iunie. Meciul cu principala favorită a grupei va avea loc la Koln, pe arena Rhein Energie, de la ora 22:00.
În ultimul meci din grupe, România va da piept cu Slovacia, pe 26 iunie, la Frankfurt, pe stadionul Waldstadion.
Campionatul European din 2024 va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo