Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Tricolorii", în atenția lui Edi Iordănescu! Selecționerul a început să-și ia notițe pentru EURO 2024

Bianca Dumitru

Publicat 11/01/2024 la 10:37 GMT+2

România s-a calificat la Campionatul European din acest an. Înaintea competiției din Germania, selecționerul Edi Iordănescu intenționează să îi analizeze foarte bine pe "tricolori" pentru a lua cele mai bune decizii în alcătuirea lotului pentru turneul final.

Edi Iordănescu (România)

Credit imagine: Getty Images

România s-a calificat, după o pauză de 8 ani, la turneul final al Campionatului European 2024. În Germania, "tricolorii" vor face parte din grupa E, alături de Belgia, Slovacia și de învingătoarea din play-off-ul B, respectiv Israel, Bosnia, Ucraina sau Islanda.
Până la meciurile de la EURO 2024, naționala noastră va disputa 4 partide de pregătire. În plus, staff-ul tehnic și-a făcut un plan foarte clar prin care selecționerul Edi Iordănescu vrea să fie extrem de atent la jucătorii români, astfel încât să se asigure că va lua cele mai bune decizii în alcătuirea lotului pentru turneul final.
Astfel, antrenorul va călători în Spania și Italia pentru a-i urmări îndeaproape pe stranierii din La Liga și Serie A. În același timp, secunzii lui Iordănescu vor merge în această perioadă în Turcia, urmând a lua parte la cantonamentele unor echipe din SuperLigă.
"Avem cel puțin patru fotbaliști de bază ai echipei care se află în situații care pot deveni critice pentru participarea noastră la EURO. Dacă toți ne așteptam ca după calificare să vedem o situație îmbunătățită pentru ei, realitatea de acum e mai mult decât îngrijorătoare!
Așa că Edi va merge personal să discute cu ei, cu antrenorii lor, să îi urmărească la antrenamentele de la club și în câteva partide din La Liga și Serie A", a declarat o sursă de la echipa națională, potrivit ProSport.
Cei 4 jucători amintiți sunt Andrei Rațiu și Ianis Hagi, legitimați în Spania la Rayo Vallecano, respectiv Alaves, și George Pușcaș și Răzvan Marin, care sunt în Italia, la Genoa, respectiv Empoli.
Niciunul dintre ei nu a jucat mai mult de 30% din totalul minutelor posibile în acest sezon și nu a reușit vreun gol sau vreo pasă decisivă.
Citește și:

EDI IORDĂNESCU, DESPRE ADVERSARII ROMÂNIEI DE LA EURO 2024

Edi Iordănescu a oferit în decembrie un interviu amplu pentru FRF TV în care a vorbit despre adversarii cu care naționala noastră se va duela la EURO 2024. Selecționerul a spus că nu-și făcuse niciun plan înaintea tragerii la sorți pentru că toate echipele calificate la turneul final sunt puternice.
În plus, antrenorul a transmis că își dorește ca jucătorii și staff-ul tehnic să rămână cu picioarele pe pământ și să se pregătească foarte minuțios pentru competiția de vara viitoare, principalul obiectiv fiind acela de a-i bucura pe suporteri prin rezultatele obținute.
"Am fost conștienți în fiecare minut de capacitatea noastră și de posibilitățile adversarilor. Când vorbim despre o tragere la sorți la un turneu final, din punctul meu de vedere, nu poți să vorbești de adversari de evitat. Toți sunt de evitat, puteam să stăm acasă. Cu siguranță, la un turneu final, nu poți să vorbești decât de cei mai buni jucători, cei mai buni antrenori, cele mai bune echipe, de aceea sunt acolo.
În niciun moment, nu am planificat personal să avem șansă la tragere de un adversar sau să-l evităm pe altul. Trebuie să fim foarte realiști, să știm că ne așteaptă o provocare majoră, împotriva unor adversari de calibru.
Următoarea perioadă va fi de culegere de informații despre adversari. Aceste echipe pe care le vom înfrunta nu sunt degeaba la turneul final. Mesajul meu e să rămânem echilibrați, să rămânem realiști, să înțelegem că am crescut un nivel, dar încă nu suntem pregătiți pentru turneul final sau nu pentru a îndeplini un obiectiv așa cum mi-aș dori eu la un turneu final.
Avem în continuare mult de muncă și foarte puțin timp la dispoziție. Dacă suntem realiști, avem o șansă în plus să pregătim cât mai obiectiv și cât mai bine acest turneu final și atunci, cu siguranță, să producem o figură frumoasă care să ne bucure pe toți", a declarat Edi Iordănescu pentru FRF TV.
Campionatul European din 2024 va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Pe ce loc se va clasa România în grupa E de la EURO 2024?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo