Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Champions League LIVETEXT. Barcelona a învins la Juve, Chelsea & United au făcut scorurile etapei

Nicu Savin

Actualizat 28/10/2020 la 23:59 GMT+2

În această seară vor avea loc ultimele 8 partide din etapa a 2-a fazei grupelor din Champions League. Fără doar și poate, cel mai așteptat meci este cel dintre Juventus și Barcelona. În aceeași grupă, echipa lui Mircea Lucescu joacă în deplasare cu Ferencvaros, meci care va cântări decisiv în lupta pentru locul 3, în timp ce Man United-Leipzig este un alt duel care se anunță foarte tare.

Barcelona's French forward Ousmane Dembele celebrates scoring his team's first goal during the UEFA Champions League Group G football match between Juventus and Barcelona on October 28, 2020 at the Juventus stadium in Turin.

Credit imagine: Getty Images

Rezultatele serii în Champions League

  • Basaksehir - PSG 0-2
  • Krasnodar - Chelsea 0-4
  • Club Brugge - Lazio 1-1
  • Dortmund - Zenit 2-0
  • Ferencvaros - Dinamo Kiev 2-2
  • Manchester United - RB Leipzig 5-0
  • Sevilla - Rennes 1-0
  • Juventus Barcelona 0-2

Juventus - Barcelona 0-2 LIVETEXT

Min 91. GOOOL BARCELONA! Lionel Messi marchează din penalty.
Min 55. Barcelona a dominat începutul reprizei secunde, însă de notat este ghinionul lui Alvaro Morata: spaniolul a avut trei goluri anulate pentru offside în această seară!
Min 30. Din nou Alvaro Morata. Din nou gol. Din nou anulat pentru offside. Spaniolul din ce în ce mai aproape de gol.
Min 27. Barcelona a revenit însă cu o perioadă bună de posesie pentru a întrerupe dominarea italiană.
Min 21. Juventus a dominat clar meciul după golul Barcelonei. Alvaro Morata a crezut că a marcat, dar golul a fost în cele din urmă anulat pentru offside. Italienii sunt în control.
Min 14. GOOOOL BARCELONA! Ousmane Dembele a deschis scorul pentru catalani.
Min 1. A început partida de la Torino!
Echipele de start
Juventus XI: Szczesny; Danilo, Bonucci, Demiral, Cuadrado; Bentancur, Rabiot; Chiesa, Dybala, Kulusevski; Morata.
Barcelona XI: Neto; Roberto, Araujo, Lenglet, Alba; De Jong, Pjanic; Pedri, Messi, Dembele; Griezmann.

Istanbul Basaksehir - PSG 0-2 LIVETEXT

Min 79. GOOOOL PSG! Moise Kean face dubla și asigură, cel mai probabil, victoria oaspeților.
Min 77. Meciul este unul cu siguranță captivant, se joacă pe contra iar ambele echipe par la fel de capabile să marcheze. Nu acest gen de partidă și-ar fi dorit Thomas Tuchel, echipa sa pare mai vulnerabilă în defensivă decât ar trebui.
Min 64. GOOOOL PSG! Parizienii nu au impresionat deloc în această partidă, însă Moise Kean s-a demarcat excelent la corner și a lovit impecabil cu capul pentru a deschide scorul.
Min 48. Parizienii au ratat o ocazie uriașă după ce Pablo Sarabia nu a reușit să convertească o pasă primită de Mbappe chiar în centrul careului. Francezii au ieșit de la cabine hotărâți să rezolve partida.
Min 37. Atât PSG cât și Basaksehir și-au creat ocazii, iar turcii par foarte confortabili cu mingea la picior. Nu este nici pe departe meciul ușor la care s-ar fi așteptat parizienii.
Min 24. Un început foarte bun de meci așadar pentru turci iar veștile rele continuă pentru parizieni: Neymar s-a accidentat și a făcut semne că vrea să fie schimbat.
Min 17. PSG răspunde imediat și după o respingere slabă, Di Maria își încearcă și el norocul de la marginea careului, însă șutul argentinianului este respins în corner.
Min 15. Turcii devin din ce în ce mai periculoși. Pe un contraatac rapid, Crivelli îi trimite o pasă excelentă lui Visca, cel care șutează periculos de la marginea careului, dar mingea trece ușor pe lângă poartă.
Min 10. Partida nu a început în cel mai spectaculos mod cu putință, însă, după cum era de așteptat, parizienii sunt cei care domină ostilitățile. Cu toate acestea și turcii au reușit o fază periculoasă, însă șutul trimis s-a dus mult pe lângă poartă.
Min 1. A început partida de la Istanbul! PSG joacă în această seară în echipamentul vișiniu creat special de Nike prin brandul Jordan.
Echipele de start
PSG: Navas, Kimpembe, Danilo, Kurzawa, Florenzi, Herrera, Marquinhos, Neymar, Mbappe, Kean, Di Maria.
BASAKSEHIR: Günok, Rafael, Skrtel, Epureanu, Bolingoli Mbombo, Özcan, Topal, Kahveci, Visca (c), Crivelli, Türüç.

Preview

Spectacolul din cea mai importantă competiție intercluburi continuă astăzi cu ultimele 8 meciuri din etapa aa 2-a a fazei grupelor. După ce aseară am avut parte de dueluri foarte spectaculoase, dar și de unele surprize, toată atenția în partidele de azi se va îndrepta către Torino, acolo unde se întâlnesc Juventus și Barcelona.

Grupa E: Krasnodar-Chelsea și Sevilla-Rennes

Această grupă este singura în care s-au înregistrat 2 remize în prima etapă, astfel că lupta pentru calificare va rămâne foarte strânsă, indiferent de rezultatele de astăzi. Cheslsea joacă în deplasare cu rușii de la Krasnodar, iar o victorie ar aduce puțină liniște în sânul echipei lui Frank Lampard.
Dacă în debutul noului sezon londonezii au arătat că au mari probleme în defensivă, în ultimele 2 jocuri Chelsea nu a mai primit gol, dar problema este că nici nu a marcat. Remizele albe, cu Sevilla în Champions League și cu Manchester United în campionat, au demonstrat că "albaștrii" pot să se și apere, dar în meciul din această seară acest lucru nu va fi de ajuns.
După egalul de săptămâna trecută de la Rennes, Krasnodar a pierdut acasă cu Spartak Moscova (1-3) în campionat. Echipa din Rusia are foarte mari probleme de lot înaintea acestui meci, nu mai puțin de 10 jucători având probleme medicale și nu se știe câți dintre ei ar putea fi recuperați până la ora meciului. În aceste condiții Chelsea este mare favorită, dar rușii nu vor ceda prea ușor, mai ales că un rezultat pozitiv i-ar menține cu șanse reale în calculele calificării.
În cealaltă partidă a grupei, Sevilla o va întâlni acasă pe Rennes. Andaluzii sunt într-o criza profundă de rezultate, n-au mai înscris de 3 meciuri și se află abia pe locul 13 în La Liga, cu numai 7 puncte în 5 etape disputate. Meciul cu Rennes este ideal pentru ca echipa lui Lopetegui să depășească acest moment, deoarece francezii traversează și ei o perioadă nefastă. După ce a început perfect campionatul, având 4 victorii și un egal în primele 5 etape, Rennes are acum 4 meciuri consecutive fără succes, iar înfrângerea de pe teren propriu contra lui Angers din week-end-ul trecut a accentuat momentul nefast al bretonilor.
Ciro Immobile (Lazio Rom)

Grupa F: Brugge-Lazio și Dortmund-Zenit

Club Brugge și Lazio au oferit oarecare surprize în prima rundă, prin victoriile contra lui Zenit și Borussia Dortmund, astfel că cine va câștiga în această seară ar putea lua o opțiune serioasă pentru calificarea în optimile de finală. Succesul de la Sankt Petersburg a fost plătit cu o înfrângere în campionat de cei de la Brugge, care au pierdut fotoliul de lider în Jupiler League, după ce au pierdut în fața noupromovatei Leuven (1-2).
În schimb, Lazio a continuat forma arătată în meciul cu Dortmund și a câștigat și în Serie A, 2-1 cu Bologna, iar formația lui Inzaghi pare să își fi regăsit cadența arătată la mijlocul sezonului trecut, când se afla la un moment dat umăr la umăr cu Juventus în lupta pentru Scudetto. Din păcate, Ștefan Radu este în continuare accidentat, iar debutul său în Champions League se amână din nou.
După înfrângerea de pe Olimpico, Borussia Dortmund este obligată să câștige meciul cu Zenit, pentru a rămâne în continuare favorită la calificarea în primăvara Champions League. Echipa lui Favre vine după derby-ul cu Shalke, pe care l-a câștigat clar, scor 3-0, astfel că moralul "galben-negrilor" este unul foarte ridicat.
De partea cealaltă, Zenit a acuzat șocul înfrângerii cu Brugge și a pierdut și în campionat, 0-1 acasă cu Rubin Kazan. Chiar și așa, rușii nu sunt condamnați înainte de meciul de la Dortmund, unde campiona Rusiei merge fără a avea prea multe de pierdut.
Cele 2 echipe s-au mai întâlnit în Champions League în sezonul 2013-2014. Se întâmpla în optimile de finală ale competiției, iar Dortmund a mers mai departe, după ce a câștigat în Rusia cu 4-2, iar apoi a pierdut acasă cu 2-1.

Juventus' forward from Argentina Paulo Dybala (2ndL) speaks to Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi at the end of the UEFA Champions League Group D football match Juventus Barcelona on November 22, 2017 at the Juventus stadium in Turin. Barcelona

Grupa G: Juventus-Barcelona și Ferencvaros-Dinamo Kiev

Juventus și Barcelona au arătat în prima rundă că sunt favoritele clare în această grupă la primele 2 locuri, iar meciurile directe vor hotărî probabil ocupanta primei poziții. Mult așteptatul duel dintre Messi și Ronaldo nu avea loc din păcate, lusitanul fiind încă în izolare după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus.
Acest meci are o importanță deosebită pentru ambele formații, atât din cauza mizei din grupă, dar mai ales pentru depășirea momentelor de criză în care se află. Torinezii nu se regăsesc sub comanda lui Pirlo, iar ultimele rezultate din Serie A (1-1 cu Crotone și 1-1 cu Verona) sunt prea puțin pentru o echipă cu pretențiile lui Juventus. Tocmai de aceea, o victorie în fața Barcelonei ar limpezi puțin apele la Torino.
Barcelona vine și ea după un eșec care atârnă greu, 1-3 contra Realului, iar problemele de la nivelul conducerii ocupă în continuare primele pagini ale publicațiilor din Spania. Criza s-ar putea acutiza în cazul unui eșec la Torino și este de așteptat ca Messi&Co să își vândă scump pielea în această seară.
Catalanii au și probleme serioase de lot: Pique este suspendat după eliminarea din meciul cu Ferencvaros, Ter Stegen și Umtiti sunt în continuare accidentați, iar Coutinho a acuzat și el probleme medicale după "El Calsico" și este indisponibil. De partea cealaltă, absența lui Ronaldo este singura mare problemă a lui Pirlo, care se va putea baza pe Bonucci, deși fundașul era incert după meciul cu Verona.
Juventus și Barcelona s-au întâlnit de multe ori în Champions League, dar catalanii nu au câștigat niciodată la Torino. Ultimele întâlniri datează din sezonul 2017-2018, când cele 2 echipe au dat piept tot în faza grupelor, Barcelona câștigând atunci cu 3-0 pe Camp Nou, în timp ce la Torino a fost egal, 0-0. Evident, cea mai importantă întâlnire a fost finala din 2015, câștigată de Barcelona cu 3-1 pe Olympiastadion din Berlin.
Așa cum era de așteptat, Dinamo Kiev și Ferencvaros vor lupta pentru poziția a 3-a în această grupă, care duce în primăvara Europa League. Primul duel va fi în această seară la Budapesta, iar echipa lui Mircea Lucescu este favorită doar prin prisma tradiției și experienței mai mari în cupele europene.
Ambele echipe sunt în fruntea clasamentelor din competițiile interne, astfel că cel mai probabil vom avea parte de un meci echilibrat. Mircea Lucescu are câteva probleme de lot, printre care și 2 cazuri de coronavirus în rândul jucătorilor, astfel că un rezultat de egalitate în Ungaria nu ar fi deloc rău.
Marcus Rashford a donné la victoire à Manchester United face au PSG

Grupa H: Man United-Leipzig și Basaksehir-PSG

United o obținut o victorie extraordinară la Paris în prima etapă, iar un succes contra lui Leipzig ar consolida poziția echipei lui Solskjaer în grupă. "Diavolii" vin după un 0-0 cu Cheslsea în Premier League, dar meciul cu Leipzig se anunță unul foarte dificil, mai ales că meciurile pe Old Trafford par să reprezinte cea mai mare problemă pentru United.
Echipa lui Nagelsmann este neînvinsă în acest sezon și este lider în Bundesliga, iar parcursul de anul trecut din Champions League a demonstrat că începe să reprezinte o forță și în Europa.
Dacă va câștiga, United ia o opțiune serioasă pentru calificare, dar o înfrângere ar anula practic victoria de la Paris și situația s-ar putea complica serios.
PSG este favorită certă în duelul de la Istanbul cu Basaksehir. Campiona Turciei are șanse mari să termine fără nici un punct această grupă și orice meci acasă reprezintă o șansă de a evita această rușine. Parizienii au însă o singură variantă după înfrângerea cu United: victoria, astfel că echipa lui Tuchel va trata cu maximă seriozitate această partidă.
Tuchel are încă infirmeria plină, dar trio-ul ofensiv Neymar-Mbappe-Di Maria va fi pe teren, astfel că parizienii nu vor avea nicio scuză dacă nu vor câștiga acest meci.
Cele mai importante informații din timpul celor 8 partide din această seară le veți putea găsi pe site-ul Eurosport.ro, cu începere de la ora 19:55.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo