Alexandru Ioniță, Takayuki Seto și Kehinde Fatai au apărut în fotografiile postate de o clinică privată în septembrie, în timp ce primeau vitamine intravenos. Problema este că acest tip de tratament este interzis iar agenția antidopping (ANAD) s-a autosesizat, demarând o anchetă.
Ioniță a ajuns să dea declarații în fața ANAD și a recunoscut că a folosit metodele interzise, iar Astra riscă acum să fie exclusă in Liga 1, conform informațiilor Gazetei Sporturilor.

Astra nu va pierde toate partidele la "masa verde"

Fotbal
Cotele pentru Balonul de Aur 2021, cu o lună înainte de desemnarea celui mai bun jucător
ACUM 13 MINUTE
Aceeași sursă a mers mai departe și a aflat ce se va întâmpla în cazul în care giurgiuvenii vor fi găsiți vinovați. Conform ROAF, toate rezultatele înregistrate de Astraîn tur vor rămâne. Începând din retur, trupa condusă de Eugen Neagoe va pierde toate partidele la "masa verde", cu 0-3. Lucru valabil și pentru programările viitoare, din play-out.
"În cazul în care, în cursul desfăşurării unui campionat, o echipă sau mai multe echipe se desfiinţează, sunt excluse din activitatea competiţională, se retrag sau sunt retrogradate, se procedează astfel:
a. dacă această situaţie intervine înainte de sfârşitul turului (la competițiile organizate potrivit art. 8.a)/sezonului regular, rezultatele jocurilor disputate se anulează şi nu vor mai apărea în clasament;
b. dacă această situaţie intervine după terminarea turului sezonului regular (la competițiile organizate potrivit art. 8.a), sau în timpul desfăşurării fazelor play-off/playout, rezultatele jocurilor disputate în tur/sezonul regular se menţin, iar toate jocurile din retur/fazele play-off/play-out (cele care s-au desfăşurat până la data retragerii/excluderii și cele rămase a se desfăşura conform programului official) se omologhează cu rezultatul de 3-0 în favoarea fiecărei echipe adverse", se arată în ROAF, conform informațiilor Gazetei Sporturilor.
Clasamentul la zi ar urma să sufere ceva modificări, dar, având în vedere că lucrurile se vor echilibra pentru toate echipele, nu se schimbă nimic în fond, ci doar de moment.

Cum ar arăta clasamentul în Liga 1 pentru moment, cu Astra exclusă

1. FCSB – 41 puncte
2. CFR Cluj – 40
3. CSU Craiova – 37
4. Sepsi - 31
5. Chindia - 27
6. Academica Clinceni – 26
7. FC Botoșani - 23
8. Viitorul - 23
9. Gaz Metan – 23
10. UTA – 21
11. Dinamo – 19
12. FC Argeș - 18
13. Hermannstadt - 16
14. FC Voluntari - 15
15. Poli Iași – 15
16. Astra 0
Până la 4 februarie, când se va da o decizie provizorie în acest caz, Astra va mai juca 3 partide. Singura formație din frunte pe care urmează să o întâlnească Astra în următoarele etape CFR, care probabil va câștiga partida la "masa verde".
Fotbal
Cine sunt marii favoriți pentru Balonul de Aur 2021 după încheierea procesului de votare
ACUM 28 MINUTE
Fotbal
Messi, Neymar, Mbappe și Di Maria, cifre horror contra lui OM. Puștiul de 20 ani care i-a anihilat
ACUM O ORĂ