Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cifre uluitoare la Cupa Mondială din Qatar! Spania – Germania a atras un număr record de telespectatori

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 03/12/2022 la 13:20 GMT+2

Campionatul Mondial din Qatar a acaparat lumea sportului încă din ziua de debut, iar cifrele înregistrate pe parcursul grupelor sunt uluitoare. Partida dintre Spania și Germania a fost urmărită de peste 62 de milioane de telespectatori în Europa, record pentru faza grupelor.

Germany's forward #09 Niclas Fullkrug scores his team's first goal during the Qatar 2022 World Cup Group E football match between Spain and Germany at the Al-Bayt Stadium in Al Khor, north of Doha on November 27, 2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Campionatul Mondial din Qatar, primul care se desfășoară pe timp de iarnă, a oferit meciuri și statistici care de care mai interesante în faza grupelor, iar telespectatorii sunt cu ochii pe fiecare meci. Partida dintre Spania și Germania a strâns în fața televizoareleor din Europa peste 62 de milioane de telespectatori, record pentru această fază a turneului final.
Doar în Germania s-au strâns peste 17 milioane de privitori la acest meci, iar ibericii au ținut aproape, cu 12 milioane de telespectatori. Acest lucru se datorează și faptului că posturile naționale sunt cele care difuzează meciurile de la Campionatul Mondial, astfel că toată lumea are acces la acestea.
În comparație, un meci dintre Barcelona și Real Madrid, unul dintre cele mai urmărite dueluri din Europa, strânge în fața televizoarelor între 2 și 3 milioane de privitori. Sport.es notează că cifrele televiziunii spaniole se vor îmbunătăți pe măsură ce "Furia Roja" va avansa în competiție, ineresul fiind la cote maxime printre fanii fotbalului.
Spania – Germania s-a jucat în prime time, fiind ușor de urmărit pentru majoritatea persoanelor care urmăresc Mondialul. Meciul s-a disputat de la ora 21, iar cele două super-puteri europene au încheiat la egalitate, 1-1, ambele goluri fiind marcate în repirza a doua.
De asemenea, meciul ibericilor contra celor din Costa Rica a atras peste 6,5 milioane de telespectatori, în ciuda faptului că s-a jucat la ora 17 (ora Spaniei). Spania, Germania, Marea Britanie, Italia și Franța au fost țările care au adus cei mai mulți telespectatori în fața televizoarelor pentru această partidă.
Citește și:

Spania, acuzată că a pierdut intenționat meciul cu Japonia din ultima etapă a grupelor Cupei Mondiale

Spania a pierdut cu 1-2 partida cu Japonia din ultima etapă a grupelor de la Mondialul din Qatar, această înfrângere asigurându-le un adversar care teoretic este mai ușor, în optimi. Naționala antrenată de Luis Enrique va da peste Maroc în fazele eliminatorii și ar evita Brazilia într-un eventual drum spre finală.
Hugo Sanchez, fostul mare jucător mexican de la Real Madrid (1985-1992) sau Atletico Madrid (1981-1985) este de părere că acest eșec a venit în mod intenționat, tocmai pentru ca echipa iberică să scape de Germania și să dea peste Maroc în sferturi, evitând Croația.
"Vă asigur (n.r. că Spania a pierdut intenționat contra Japoniei). Nu am fost acolo și nu sunt în mintea lui Luis Enrique, dar el s-a gândit cu siguranță care era cea mai bună modalitate de a evita să joace cu Brazilia în sferturile de finală. Da, exista un risc, dar a fost un risc care merita asumat. Nu e vorba că le este frică de Brazilia, dar îi respectă. Evident, antrenorul și jucătorii nu vor recunoaște niciodată, dar sunt sigur că așa s-a întâmplat", a spus Sanchez pentru ESPN.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo