Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klinsmann face praf Iranul, după victoria uriașă cu Țara Galilor: "Asta e cultura lor! Multe nu s-au văzut la TV!"

Irina Aldea

Publicat 25/11/2022 la 17:16 GMT+2

Iran s-a impus cu 2-0 în fața Țării Galilor în primul meci al etapei a 2-a din faza grupelor de la Campionatul Mondial din Qatar. Victoria dramatică a iranienilor nu a fost privită cu încântare de toată lumea, iar Jurgen Klinsmann a avut o reacție acidă.

Iran - Jurgen Klinsmann

Credit imagine: Eurosport

Selecţionata Iranului a reuşit o victorie dramatică în faţa Ţării Galilor, cu scorul de 2-0 (0-0), vineri, pe Ahmad Bin Ali Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, prin două goluri marcate în minutele adiţionale. Iranul, cu cinci schimbări în formula de start faţă de meciul catastrofal cu Anglia (2-6), a părut o altă echipă în sensul propriu al cuvântului.
Chiar dacă efortul iranienilor a fost aplaudat la scenă deschisă, nu toată lumea a aprobat victoria trupei lui Carlos Queiroz. Jurgen Klinsmann, fostul selecționer al Germaniei și al SUA, a declarat că selecționerul Iranului a creat o "cultură" de a scoate adversarul din joc. Ba mai mult, Klinsmann a afirmat că Iranul a 'lucrat' arbitrul în timpul victoriei dramatice și susține că 'ar fi fost diferit cu un alt arbitru'.
CITEȘTE ȘI:

Jurgen Klinsmann a făcut praf Iranul lui Queiroz după victoria dramatică în fața Țării Galilor

Jurgen Klinsmann crede că unul dintre factorii de succes ai Iranului este capacitatea lor de a "lucra arbitrul" sub conducerea lui Queiroz: "Carlos se potrivește foarte bine cu echipa națională și cu cultura lor, a eșuat în America de Sud cu Columbia și apoi nu a reușit să se califice cu Egiptul, iar el a venit chiar înainte de Cupa Mondială cu Iranul, unde a lucrat mult timp. Nu este o coincidență, face parte din cultura lor, din modul în care joacă.
Au 'lucrat' arbitrul. Îl lucrează pe arbitrul de linie și pe al patrulea oficial, sunt în permanență în urechea lor. Au fost multe incidente pe care noi nu le-am văzut la TV. Aceasta este cultura lor, te scot din joc. Ar fi fost diferit cu un alt arbitru. Ei au cinci persoane în jurul arbitrului. Acest lucru nu a fost deloc în favoarea Țării Galilor", a spus Klinsmann pentru BBC.
Iranul nu a trecut niciodată de faza grupelor la Cupa Mondială şi avea o singură victorie în precedentele sale 11 partide, 1-0 cu Marocul, în urmă cu patru ani. Singurul meci anterior dintre Ţara Galilor şi Iran s-a încheiat cu victoria ''dragonilor'' cu 1-0, într-un meci amical jucat în 1978. În celălalt meci al grupei programat vineri, Anglia întâlneşte echipa Statelor Unite. Marţi 29 noiembrie vor avea loc ultimele meciuri din grupă, Ţara Galilor - Anglia (Ahmad Bin Ali Stadium - Ar-Rayyan, 21:00) şi Iran - SUA (Al Thumama Stadium - Doha, 21:00).
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo