Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lecție de umanitate și respect! Suporterii Japoniei au curățat stadionul după meciul de deschidere de la Cupa Mondială

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 22/11/2022 la 10:47 GMT+2

Campionatul Mondial 2022 | Turneul final din Qatar a debutat duminică, cu partida dintre țara gazdă și Ecuador. Pe stadionul Al Bayt a avut loc și ceremonia de deschidere, iar suporterii japonezi au oferit o nouă lecție de umanitate la finalul partidei, când au ajutat la strângerea gunoaielor din tribune.

Mondiali 2022, I tifosi giapponesi da applausi: puliscono gli spalti dopo Qatar-Ecuador

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Campionatul Mondial 2022 | Turneul final a ajuns în cea de-a treia zi, duminică având loc ceremonia și meciul de deschidere. Imediat după acea partidă, suporterii japonezi au demonstrat încă o dată că sunt cu un pas înaintea altor națiuni în ceea ce privește civilizația.
Chiar dacă echipa lor națională nu a debutat încă la turneul final, suporterii Japoniei au fost în prim plan, după ce ne-au oferit o nouă lecție despre umanitate și respect. Aceștia au ajutat la strângerea mizeriei de pe stadionul Al Bayt, cel pe care s-a jucat Qatar – Ecuador, iar clipul s-a viralizat repede pe rețelele de socializare.
Omar Farooq, un suporter local care a filmat ceea ce s-a întâmplat, a rămas cu adevărat impresionat de acțiunea suporterilor asiatici. Acesta a publicat videoclipul, declarând că a auzit despre reputația acestei națiuni, dar nu și-a imaginat niciodată că totul este atât de real.
"M-au convins că acest lucru este perfect normal. Fanii japonezi au decis să curețe stadionul. Când i-am întrebat de ce fac curat dacă nici măcar nu au fost prezenți la meci, mi-au răspuns: "Japonezii nu lasă niciodată gunoaie în urma lor. Noi respectăm acest loc". Auzisem de acest lucru, dar nu mi-am imaginat să fie atât de real. Tot respectul", a fost reacția suporterului qatarez.
Citește și:

Japonia a impresionat printr-un gest asemănător la Campionatul Mondial din Rusia

La Campionatul Mondial din 2018, care a avut loc în Rusia, Japonia a ieșit în evidență printr-o acțiune similară. Naționala asiatică a condus-o cu 2-0 în optimi pe reprezentativa Belgiei, însă "diavolii roșii" au revenit și au întors meciul, câștigând cu 3-2.
Chiar dacă înfrângerea a fost greu de digerat pentru japonezi, jucătorii au făcut curat în vestiar înainte de a părăsi competiția și au lăsat un mesaj de mulțumire în limba rusă. De asemenea, suporterii s-au făcut remarcați și la acea ediție, fiind un exemplu demn de urmat.
Japonia va debuta la Cupa Mondială miercuri, împotriva Germaniei. Din grupa E mai fac parte Spania și Costa Rica, iar fanii din Țara Soarelui răsare speră ca echipa lor să producă surpriza și să o trimită acasă pe una dintre naționalele de pe Bătrânul Continent.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo