Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Neînțelegeri și în lotul Olandei la Cupa Mondială?! "Nu îmi place să joc cu Gakpo"

Bianca Dumitru

Publicat 30/11/2022 la 19:36 GMT+2

Memphis Depay a fost titular în ultimul meci al Olandei din grupele de la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar 2022. După meci, atacantul a dezvăluit care sunt preferințele sale legat de coechipierii din lotul lui Louis van Gaal.

Gakpo esulta con Depay per il gol in Olanda-Qatar - Mondiali 2022

Credit imagine: Getty Images

Olanda s-a calificat în optimile Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022, de pe primul loc al grupei A, cu 7 puncte, fiind neînvinsă după duelurile cu Senegal, Ecuador și Qatar.
În ultimul meci din faza grupelor, contra reprezentativei țării gazdă, Memphis Depay a fost titular în echipa lui Louis van Gaal. Atacantul Barcelonei a fost pe teren 66 de minute și a avut o prestație foarte bună.
După meci, fotbalistul a oferit mai multe declarații, spunând că se simte din ce în ce mai bine și că este într-o formă tot mai bună. Depay a explicat și cu ce coechipieri preferă să joace în atacul Olandei, dezvăluind că nu îi place să se afle în aceeași echipă cu Cody Gakpo.
Presa internațională a speculat că ar exista probleme și în lotul Olandei, așa cum se întâmplă în cazul Belgiei, dar atacantul a menționat că se înțelege bine cu Gakpo.
"Încă mă pot îmbunătăți, desigur, dar m-am simțit bine. A fost frumos să fiu din nou titular. Cody este un jucător fantastic, un jucător foarte precis. Mă înțeleg bine cu Gakpo. Dar prefer să joc cu Steven Bergwijn.
El este mai rezistent atunci are mingea, dar apoi Cody poate trece de el. Avem o mulțime de jucători cu calități diferite. Este fantastic că Gakpo s-a făcut remarcat într-un cadru ca acesta", a spus Memphis Depay pentru De Telegraaf, citat de As.com.
După calificarea în optimile Cupei Mondiale, pentru Olanda urmează duelul cu SUA, care a fost pe locul 2 în grupa B.
Citește și:

Conflicte dure între jucătorii din lotul Belgiei

Neînțelegeri există și în lotul Belgiei. Partida cu Marocul, pierdută cu 2-0 a fost picătura care a umplut paharul în echipa plină de personalități și orgolii. Formația lui Roberto Martinez nu a părut decât în rare momente că arată ca o echipă, iar o primă scindare a vestiarului a venit odată cu conflictul personal dintre Courtois și De Bruyne.
Primul are o relație cu fosta iubită a starului lui City, și de 9 ani cei doi nu își vorbesc, deși se întâlnesc de fiecare dată la lotul "dracilor roșii". Acum, în Qatar, lucrurile au escaladat și s-a ajuns aproape de conflict fizic între Hazard, De Bruyne și Vertonghen. Totul a pornit de la declarația mijlocașului lui Guardiola, care a spus că Belgia nu are vreo șansă la titlul mondial, după partida contra Canadei (câștigată la limită, 1-0), pentru că apărarea e prea bătrână.
Vertonghen s-a simțit vizat și, după înfrângerea cu Marocul, i-a răspuns în aceeși notă lui De Bruyne, punctând că e posibil ca și ofensiva să fie prea bătrână, din moment ce s-a marcat un singur gol în două partide.
Totul s-a transferat din fața camerelor TV în vestiar, unde De Bruyne, Vertonghen și Hazard au fost la un pas de un conflict fizic. Cei trei au fost despărțiți de Lukaku, dar situația e una extrem de delicată.
Dincolo de acest conflict și de diferendul mai vechi dintre De Bruyne și Courtois, mai nou au apărut și alte animozități. Astfel, independent de cele evocate anterior, jurnaliștii din Belgia susțin că există alte două perechi de fotbaliști în lotul lui Martinez care nu își vorbesc.
Este vorba despre cuplul Trossard - Hazard, atacantul de bandă al lui Brighton simțindu-se mult mai în formă decât rezerva eternă de la Real Madrid și manifestându-se în consecință. Foarte orgolios, Hazard a fost extrem de deranjat de atitudinea coechipierului, mai ales că el are statutul de căpitan al naționalei și consideră că ar trebui să fie respectat mai mult.
Al treilea cuplu care nu își vorbește este format din Romelu Lukaku și Michy Batshuayi. Presa belgiană nu scrie despre motivul rupturii dintre cei doi, dar ultimul a fost preferat titular în ambele dispute de până acum din grupă, în primul 11, în contextul în care vedeta lui Inter a avut probleme medicale.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo