Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aliou Cisse, mesaj superb, după ce a dus Senegalul în optimile Mondialului! Cui a dedicat succesul

Nicu Savin

Actualizat 29/11/2022 la 21:14 GMT+2

Aliou Cisse a reușit să ducă naționala Senegalului în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, după o victorie cu 2-1 contra Ecuadorului, în ultimul meci din grupă. La final, selecționerul africanilor nu a uitat pe nimeni, declarând că le dedică succesul lui Pape Bouba Diop și Bruno Metsu, decedați, dar și lui Sadio Mane, marele absent al "Leilor din Teranga" la turneul final.

Aliou Cisse

Credit imagine: AFP

Aliou Cisse este omul făcut pentru a fi părtaș la marile succese ale fotbalului din Senegal. Cisse a fost căpitanul africanilor la Cupa Mondială din 2002, când au ajuns până în sferturi deși erau la debut, iar acum și-a câștigat pe deplin locul în istoria fotbalului din țara sa, după ce a dus naționala în optimile Cupei Mondiale.
Cu Cisse selecționer, Senegal a câștigat Cupa Africii la începutul anului și apoi s-a calificat dramatic la turneul final, dar începutul nu a fost deloc bun: 0-2 co Olanda, după un meci decent făcut de africani. A urmat un succes fără emoții în fața Qatarului, scor 3-1, iar azi "Leii din Teranga" au învins cu 2-1 Ecuadorul și au acces în optimile de finală.

Aliou Cisse nu a uitat pe nimeni, după ce a dus Senegalul în optimile Cupei Mondiale

Kalidou Koulibaly a fost eroul senegalezilor, marcând golul victorie în minutul 70, la doar două minute după ce sud-americanii reușiseră să egaleze prin Caicedo. Bucuria a fost imensă în țara africană, iar fanii care au declanșat fiesta pe străzile din Dakar.
Evident, Cisse și jucătorii au sărbătorit și ei, dar selecționerul a atras atenția la final prin mesajul emoționant pe care l-a transmis. Întrebat cui dedică acest succes, Cisse a numit 3 persoane. Două dintre ele sunt decedate: Pape Bouba Diop, fost coechipier cu Cisse la naționala Sengalului, respectiv Bruno Metsu, francezul care a stat pe banca Senegalului la mondialul asiatic de acum 20 de ani. Nu în ultimul rând, selecționerul african l-a menționat pe Sadio Mane, poate cel mai bun jucător din istoria Senegalului, care nu a putut juca la acest turneu final din cauza unei accidentări suferite la ultimul meci al lui Bayern de dinaintea întreruperii Bundesligii.
"Dedic această victorie lui Pape Bouba Diopși Bruno Metsu. Dar și unui om care a dat atât de mult pentru țara noastră, dar care, din păcate, nu este aici: Sadio Mane", a spus Cisse după meci.
Ironia sorții face ca victoria de azi să vină la fix doi ani de când fotbalul senegalez a fost zguduit de moartea lui Pape Bouba Diop. Fostul mijlocaș a decedat pe 29 noiembrie 2020, la doar 42 de ani. Diop a fost marcatorul Senegalului la victoria istorică împotriva Franței la Mondialul din 2002. Senegalul era la primul meci la un turneu final, în timp ce francezii erau campioni mondiali în exercițiu.
Senegalul se pregătește acum de optimile de finală din Qatar. În mod normal, adversara din optimi îi va fi Anglia, care are prima șansă să termine pe prima poziție grupa B. Dacă acest scenariu se va îndeplini, Senegal și Anglia se vor duela în a 3-a optime de finală de la acest Mondial, pe 5 decembrie.
Clasamentul final al grupei A
  • 1.Olanda - 7 puncte (5-1)
  • 2.Senegal - 6 puncte (5-4)
  • 3.Ecuador - 4 puncte (4-3)
  • 4.Qatar - 0 puncte (1-7)
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo