Italia a trecut dramatic de Spania, la loviturile de la 11 metri, și s-a calificat în finala Campionatului European, unde va întâlni Anglia.
Înainte de executarea penalty-urilor, Giorgio Chiellini a impresionat pe toată lumea prin dezinvoltura sa, acesta glumind atât cu arbitrul Felix Brych, cât și cu Jordi Alba, căpitanul Spaniei.
În momentul tragerii la sorții a porții la care urmau să se execute loviturile de la 11 metri s-a creat o mică confuzie. Jordi Alba a crezut că el a câștigat tragerea la sorți și ar fi dorit să aleagă poarta în spatele căreia se aflau fanii iberici, dar Chiellini i-a spus acestuia în glumă: "Mincinosule!", deoarece arbitrul indicase de la început culoarea aferentă fiecărei porți.
Liga
4 fotbaliști, OUT de la Barcelona în iarnă! Cine sunt jucătorii de care vor să scape catalanii
21/09/2022 LA 15:37

Chiellini a explicat ce s-a întâmplat la centrul terenului între el și Jordi Alba

Confuzia lui Jordi Alba s-a datorat faptului că moneda lui Felix Brich a căzut cu partea roșie în sus, iar ibericul a considerat că a câștigat tragerea la sorți, însă Chiellini și arbitrul știau că penalty-urile se vor executa la poarta în spatele căreia predominau fanii italieni. Jordi Alba nu a fost lămurit pe deplin, dar în cele din urmă a acceptat decizia centralului.
În cadrul unei conferințe de presă susținute joi seara, Chiellini a explicat ce s-a întâmplat de fapt în acel moment tensionat, pe care fundașul italian l-a transformat, plin de șarm, într-unul hilar.
"S-a vorbit mult mai mult decât ceea ce s-a întâmplat de fapt. A trebuit să decidem poarta la care să executăm și arbitrul a spus: "Roșu poarta asta, albastru cealaltă". Când a ieșit roșu, Jordi a crezut că este poarta lui (n.r. poarta în spatele căreia se aflau suporterii iberici), dar eu în glumă am subliniat că nu a fost așa.", a declarat Chiellini, citat de Marca.
În cadrul aceleiași conferințe de presă, Chiellini a vorbit la superlativ despre echipa Angliei, dar și despre selecționerul Squadrei Azzurra. Fundașul lui Juventus a recunoscut că l-a considerat nebun pe Mancini în momentul în care acesta le-a spus jucătorilor în urmă cu 3 ani să se gândească serios la câștigarea Campionatului European.
Vorbele lui Mancini sunt pe cale să devină realitate, Italia fiind la un singur pas de a pune mâna pe al 2-lea titlu european din istorie. Pentru asta, italienii trebuie să treacă de Anglia în finală, chiar în fief-ul britanicilor, pe legendarul stadion Wembley din Londra.
Liga
Barcelona, mutare surpriză în ultima zi de mercato! Catalanii dau un jucător la o adversară din UCL
01/09/2022 LA 06:32
MLS
Luis Suarez, coechipier cu cel mai mare "dușman"? Oferta de ultimă oră primită de uruguayan
26/07/2022 LA 15:41