Euro 2020 trebuia să fie o sărbătoare a fotbalului și un triumf al revenirii fanilor pe stadioane, dar s-a transformat, din a doua zi, într-o competiție în care sportul a trecut în plan secund, ca urmare a episodului tragic prin care a trecut Christian Eriksen.
Din fericire, mijlocașul lui Inter e în acest moment în afara oricărui pericol, însă incertitudinea privind starea lui a planat zeci de minute. Soția sa Sabrina (28 de ani) a crezut că fotbalistul nu a putut fi salvat, însă a fost liniștită de ceilalți doi lideri ai Danemarcei, Simon Kjaer și Kasper Schmeichel.
"Fiul meu a fugit la ea și i-a spus să stea calmă: "Christian respiră". Ea crezuse că a murit", a dezvăluit tatăl lui Kasper, legendarul portar Peter, pentru BBC.
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial Qatar 2022 | Câștigă campioana Mondială grupa D? Franța, misiune teoretic ușoară
18/11/2022 LA 11:04

Peter Schmeichel, atac la adresa UEFA

Fostul mare portar al lui United a pus la zid UEFA pentru decizia de a continua meciul. În presă s-a speculat pe seama faptului că jucătorii au dorit să continue, fiind chiar încurajați de Eriksen, de pe patul de spital, în acest sens. În realitate, forul continental nu le-a oferit prea multe alternative, iar înfrângerea cu Finlanda (0-1) a venit firesc, jucătorii nefiind niciun moment concentrați la ce se întâmplă pe teren, odată reveniți de la vestiar.
"Decizia UEFA a fost ridicolă. Trebuiau să arate puțină compasiune față de ceea ce s-a întâmplat, dar nu a fost cazul. Era nevoie de un alt scenariu, cu siguranță. Au fost cele mai urâte două ore pe care eu le-am văzut în fotbal. Și apoi vine UEFA și îți dă două variante: sau te întorci pe teren sau revii mâine, la 12:00, pentru a juca. Ce fel de opțiuni sunt astea? Rezultatul a devenit complet irelevant în acest context. Cum să mai joci după ce s-a întâmplat cu Christian?", a mai spus fostul mare goalkeeper.
Pentru Danemarca urmează duelul cu Belgia, de joi, însă Euro a devenit irelevant pentru scandinavi în contextul celor întâmplate cu cel mai bun jucător al lor. În celălalt meci al rundei 2 din grupă se întâlnesc Finlanda și Rusia, miercuri, de la ora 16:00.
Liga Campionilor UEFA
AC Milan, decimată înainte de duelul cu Chelsea! 4 fotbaliști importanți sunt OUT până în 2023
03/10/2022 LA 16:24
Fotbal
Cum arată lista scurtă a favoriților pentru Balonul de Aur! Jucătorii din Premier League domină
08/10/2021 LA 16:09