Alexandre Lacazette a fost eroul partidei Slavia - Arsenal 0-4, care i-a calificat pe "tunari" în semifinalele Europa League. Francezul a reușit o dublă, dar presa din Anglia e mai interesată de modul în care vârful lui Arteta a abordat problema "Black Lives Matter".
"Cea mai puternică imagine a anului", au scris britanicii, în contextul în care "Laca" s-a dus chiar la mijlocul terenului, a îngenuncheat și i-a fixat pe Stanciu&Co.
Premier League
Chelsea a rescris istoria fotbalului contra lui Norwich. Recordurile impresionante setate
ACUM 5 ORE

Echipa lui Stanciu a refuzat să îngenuncheze în semn de protest

Atitudinea echipei din Cehia a avut legătură cu modul în care UEFA a gestionat situația lui Ondrej Kudela, care a fost acuzat de Glen Kamara, fotbalistul lui Rangers, că i-ar fi adresat cuvinte cu caracter rasist. UEFA l-a suspendat pe jucătorul cehilor: inițial provizoriu şi nu a putut juca în tur, contra lui Arsenal, apoi, în această săptămână, a dat verdictul final: 10 partide de suspendare din cupele europene.
În tunelul ce duce la vestiare, Ondrej Kudela ar fi fost bătut crunt de Glen Kamara, aşa cum a dezvăluit presa cehă şi, mai apoi, chiar clubul din Praga. Scoţienii susţin că jucătorul lor a fost iniţial victima, după ce ar fi fost abuzat de fundaşul oaspeţilor, în timpul meciului. Concret, Kudela i-ar fi adresat cuvinte rasiste. Pe filmarea TV se vede cum apărătorul Slaviei îşi acoperă gura înainte de a-i şopti ceva la ureche adversarului.
Scandalul a luat proporţii uriaşe, poliţia escortându-i pe cehi la hotel şi chiar ambasada a fost contactată de reprezentanţii Slaviei. Ondrej Kudela susţine că nu i-a adresat lui Kamara vreun cuvânt rasist şi spune că a folosit un limbaj trivial, dar doar pentru a-i reproşa un fault.
Ca atare, cehii au refuzat să mai îngenuncheze, în semn de protest cu decizia UEFA, ei susținând în continuare că nimic din atitudinea lui Kudela nu a avut caracter rasist.
Semifinalele Europa League
  • Arsenal - Villareal
  • Manchester United - AS Roma
Fotbal
Henry a jucat lângă Messi, Ronaldinho sau Zidane, dar l-a ales pe altul cel mai valoros coechipier
IERI LA 04:52
Premier League
Scholes, dezamăgit de United: "Unii vor spune că sunt mizerabil, dar adevărul e următorul"
21/10/2021 LA 06:47