Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Milan și Celtic, înfrângeri categorice acasă. Arsenal și Leicester s-au impus fără probleme

Nicu Savin

Actualizat 05/11/2020 la 23:58 GMT+2

În această seară au loc cele 24 de partide în urma cărora se va ajunge la jumătatea fazei grupelor din Europa League. În majoritatea grupelor persistă echilibrul, dar există și grupe unde situația e destul de clară după primele 2 etape.

Yusuf Yazici a ouvert le score pour Lille face au Milan AC

Credit imagine: Getty Images

AC Milan - Lille 0-3

AC Milan a venit la meciul cu Lille din postura de echipă neînvinsă în acest sezon și într-o formă excelentă. Liderul din Serie A merge foarte bine sub comanda lui Stefano Pioli însă partida cu Lille pare să fie primul moment greu al sezonului.
Francezii au deschis scorul prin Yazici din penalty în minutul 22 după ce Romagnoli l-a împins la marginea careului pe jucătorul francezilor. În minutul 55 același Yazici a dublat avantajul oaspeților printr-un șut din afara careului la care Donnaruma ar fi putut interveni mult mai bine. Hat-trickul a fost completat doar trei minute mai târziu de Yazici după un contraatac școală al celor de la Lille.
Meciul a decurs fără evenimente importante până la final iar Milan a pierdut astfel, categoric, primul meci din acest sezon, în fața lui Lille, o formație aflată într-o formă foarte bună. Lille a mai ”spălat” astfel imaginea echipelor din Franța după ce PSG, Marseille și Rennes au pierdut în UEFA Champions League.

Celtic - Sparta Praga 1-4

Celtic - Sparta Praga, celălalt meci al grupei, s-a încheiat, în mod surprinzător, 1-4. Cehii au reușit o victorie mare, iar Celtic se află pe ultimul loc al grupei cu un singur punct adunat după trei meciuri. Pe primul loc în grupă se află Lille cu 7 puncte, urmată la un singur punct diferență de Milan.

Rezultatele serii în Europa League

  • Antwerp - LASK 0-1
  • Arsenal - Molde 4-1
  • Celtic - Sparta Praga 1-4
  • Dinamo Zagreb - Wolfsberger AC 1-0
  • Feyenoord - TSKA Moscova 3-1
  • Hoffenheim - Liberec 5-0
  • Leicester - Braga 4-0
  • Steaua Roșie Belgrad - Gent 2-1
  • Villareal - M. Tel Aviv 1-0 (la pauză)
  • Young Boys - CSKA Sofia 3-0
  • Zorya - AEK 1-4
  • AS Roma-CFR Cluj 5-0
  • Benfica-Rangers 3-3
  • H. Beer Sheva-Bayer Leverkusen 2-4
  • Lech Poznan-St. Liege 3-1
  • Ludogorets-Tottenham 1-3
  • Omonia-Granada CF 0-2
  • PAOK-PSV 4-1
  • Rapid Viena-Dundalk 4-2
  • Real Sociedad-AZ Alkmaar 1-0
  • Rijeka-Napoli 1-2
  • Sivasspor-Qarabag 2-0
  • Slavia Praga-Nice 3-2

Preview

CFR Cluj joacă în deplasare cu AS Roma, iar un rezultat pozitiv pe Olimpico le-ar oferi ardelenilor o șansă imensă de a se califica din nou în primăvara europeană. Glasgow Rangers, echipa lui Ianis Hagi, are meci greu în deplasare cu Benfica, iar românii de la Ludogorets vor da piept pe teren propriu cu Tottenham-ul lui Mourinho.

AS Roma-CFR Cluj! Ardelenii încearcă să dea din lovitura pe Olimpico

CFR Cluj are amintiri extraordinare din duelurile cu AS Roma. La primul meci din istoria echipei ardelene în grupele Champions League (2008-2009), Culio reușea o dublă pe Olimpico și aducea o victorie cu 2-1 pentru clujeni, una puțin probabilă la acea vreme. Roma avea să-și ia revanșa în Gruia (3-1), câștigând o grupă din care mai făceau parte Chelsea și Bordeaux. Cele 2 echipe s-au întâlnit tot în grupele Champions League și în sezonul 2010-2011, CFR pierzând atunci duelul din capitala Italiei cu 2-1, în timp ce la Cluj s-a încheiat nedecis, 1-1.
Conjunctura din această seară este cu totul diferită. AS Roma nu pare să pună prea mare preț pe Europa League, obiectivul primordial al echipei lui Fonseca fiind ocuparea unui loc de Champions League la finalul acestui sezon de Serie A. Romanii au totuși 4 puncte din primele 2 jocuri și nu vor spune nu unei participări în primăvara europeană, dacă acest lucru va fi posibil folosind mai mult rezervele în meciurile din grupe. Capitolinii sunt neînvinși pe teren în acest sezon, singura înfrângere fiind cea de la "masa verde" în urma meciului cu Verona din prima etapă din Serie A.
CFR tocmai a suferit prima înfrângere din acest sezon în Liga 1, dar la final a ieșit un scandal monstru, tabăra campioanei acuzând în termeni duri arbitrajul de la partida cu Gaz Metan Mediaș. Totuși, Europa League este altceva, iar elevii lui Dan Petrescu au demonstrat în ultimii 2 ani că se pot motiva suplimentar pentru astfel de partide. Un rezultat bun la Roma, ar prelungi seria de 7 meciuri fără înfrângere a clujenilor în Europa League, ultimul eșecu survenind tot pe Olimpico, dar în fața lui Lazio, în faza grupelor din sezonul trecut.
Dan Petrescu are mari probleme de lot în zona defensivă înaintea meciului de la Roma: Vinicius și Cestor sunt accidentați, iar Burcă a fost confirmat pozitiv cu Covid-19. În aceste condiții, Ciubotariu este singurul fundaș central apt de joc. Chiar și așa, CFR are o șansă bună de a pleca neînvinsă de pe Olimpico, Fonseca intenționând să introducă în primul 11 mai mulți jucători care au jucat mai puțin în acest debut de sezon.
În celălalt meci al grupei, Young Boys Berna o va întâlni acasă pe CSKA Sofia. Elvețienii sunt clar favoriți, dar bulgarii au arătat săptămâna trecută pe Olimpico faptul că nu sunt o echipă ușor de învins. Evident, pentru CFR ar fi ideal un rezultat de egalitate în capitala Elveției.
Partida dintre AS Roma și CFR Cluj va începe la ora 19:55 și va putea fi urmărită în format LIVETEXT pe site-ul Eurosport.ro.
Ianis Hagi, jucătorul lui Rangers

Ceilalți români din Europa League au parte de adversari dificili

Pe lângă meciul CFR-ului, atenția noastră se va îndrepta către celelalte partide în care ar putea fi implicați români.
Benfica-Rangers
Glasgow Rangers are un meci extrem greu în deplasare cu Benfica Lisabona. Totuși, meciul nu este unul decisiv pentru echipa lui Ianis Hagi, deoarece șansele de calificare în primăvară vor rămâne intacte indiferent de rezultat.
Ambele echipe au câte 6 puncte după primele 2 meciuri, câștigându-și partidele cu Standard Liege și Lech Poznan. După ce a ratat calificarea în grupele Champions League, Benfica a avut o serie de 7 victorii consecutive în campionat și Europa League, care a fost întreruptă însă în week-end-ul trecut de un eșec usturător, 0-3 la Boavista.
În schimb, Rangers traversează o perioadă de vis, având 9 victorii consecutive în toate competițiile, ultimele 6 dintre acestea fără gol primit. Ianis Hagi a rămas doar pe bancă ultimul meci din Scoția, asta după ce a dezamăgit în meciul de săptămâna trecută cu Standar Liege și a fost criticat de presa britanică.
Ludogorets-Tottenham
Colonia de români de la Ludogorets are parte de un duel de gală împotriva lui Tottenham. Londonezii sunt pe val în Premier League, unde au ajuns pe locul 3, la doar 2 puncte distanță de liderul Liverpool.
Șansa bulgarilor este dezinteresul echipei lui Mourinho față de această competiție, lusitanul aliniind o echipă plină de rezerve la înfrângerea de săptămâna trecută de pe terenul lui Antwerp. Chiar și așa, Gareth Bale, Dele Ali sau Lo Celso sunt jucători care ar putea fi titulari și în această seară, Tottenham fiind favorită certă indiferent de circumstanțe.
Ludogorests este lider în Bulgaria, dar are 0 puncte după primele 2 meciuri din Europa League, iar dacă nu va socate ceva din duelurile cu Tottenham e greu de crezut că mai poate spera la calificare. Antwerp și LASK Linz se întâlnesc în Belgia în cealaltă partidă a grupei, una foarte importantă în economia calificării.
Slavia Praga-Nice
Grupa C este singura dintre cele 12 în care toate cele 4 formații cu câte 3 puncte după primele 2 jocuri. Practic este un echilibru perfect, așa că meciurile din această seară au o importanță cu atât mai mare.
Slavia Praga joacă acasă cu Nice și pornește favorită. Echipa lui Nicolae Stanciu este mult mai odihnită, deoarece în ultimele 3 săptămâni a jucat doar în Europa, campionatul Cehiei fiind întrerupt ca urmare a restricțiilor impuse de autoritățile de la Praga.
Săptămâna trecută, Stanciu a fost întâi demon și mai apoi înger pentru cehi în meciul cu Bayer Leverkusen. Românul a rata un penalty, dar apoi i-a pasat decisiv lui Olayinka, autorul singurului gol al partidei. Nice a fost umilită de Leverkusen în prima etapă (6-2), dar a intrat în cărțile calificării după victoria la limită (1-0) în fața celor de la Hapoel Beer Sheva. Israelienii joacă acasă cu Bayer Leverkusen în cealaltă partidă, iar echipele care vor câștiga în această seară vor lua o opțiune serioasă pentru calificare.
AC Milan-Lille
Tătărușanu a fost titlular în poarta Milanului în victoria cu 3-0 în fața Spartei Praga de săptămâna trecută. Totuși, e greu de crezut că românul va apăra din nou și în partida cu Lille din această seară, Donnarumma revenind în poarta "rossonerrilor" la meciul câștigat la Udine în ultima etapă din Serie A.
Chiar dacă principala atenție a Milanului se îndreaptă spre Serie A în acest sezon, formația lui Pioli are maxim de puncte și în Europa League după primele 2 runde. Același lucru se poate spune și despre Lille, doar că francezii au doar 4 puncte în Euroap League.
Milan-Lille este un meci între 2 formații neînvinse până acum în acest sezon. Ultima înfrângere a Milanului datează din luna martie (1-2 cu Genoa în Serie A), înainte de întreruperea sezonului din cauza crizei de Covid, formația lui Pioli nepierzând nici măcar în meciurile amicale dintre sezone. Dacă excludem meciurile amicale, Lille este în acaeași situație, ultima înfrângere a francezilor datând din luna februarie, un 1-2 cu Marseille în Ligue 1.
În aceste condiții, ne așteaptă un meci extrem de interesant, în care fiecare formație va căuta să-și prelungească perioada de invincibilitate pe care o traversează.

Toate meciurile din această seară din Europa League

  • 19:55 AS Roma-CFR Cluj
  • 19:55 Benfica-Rangers
  • 19:55 H. Beer Sheva-Bayer Leverkusen
  • 19:55 Lech Poznan-St. Liege
  • 19:55 Ludogorets-Tottenham
  • 19:55 Omonia-Granada CF
  • 19:55 PAOK-PSV
  • 19:55 Rapid Vienna-Dundalk
  • 19:55 Real Sociedad-AZ Alkmaar
  • 19:55 Rijeka-Napoli
  • 19:55 Sivasspor-Qarabag
  • 19:55 Slavia Prague-Nice
  • 22:00 AC Milan-Lille
  • 22:00 Antwerp-LASK
  • 22:00 Arsenal-Molde
  • 22:00 Celtic-Sparta Prague
  • 22:00 D. Zagreb-Wolfsberger AC
  • 22:00 Feyenoord-CSKA Moscow
  • 22:00 FK Crvena zvezda-Gent
  • 22:00 FK Zorya Luhansk-AEK Athens FC
  • 22:00 Hoffenheim-Liberec
  • 22:00 Leicester-Braga
  • 22:00 Villarreal-Maccabi Tel Aviv
  • 22:00 Young Boys-CSKA Sofia
Premier League program
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo