Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Părerea expertului! Balaj a dat verdictul la penalty-ul acordat la Bălgrădean

Cristian Mihală

Actualizat 10/12/2020 la 22:47 GMT+2

Cristi Balaj susţine că Bălgrădean nu trebuia sancţionat de arbitru, la faza care a spulberat visul CFR-ului de a merge în primăvara Europa League.

Young Boys - CFR 1-1

Credit imagine: Eurosport

CFR-ul a fost la câteva minute de calificarea în 16-imile EL pentru al doilea an la rând. Momentul decisiv s-a consumat când portarul clujenilor, Cristi Bălgrădean, a ieșit cu pumnul în aer la o centrare, intervenția lui fiind penalizată cu cartonaș roșu și penalty. Decizia a fost contestată vehement, însă decizia nu a putut fi anulată, în Europa League nefiind introdus arbitrajul VAR. Elvețienii au transformat, ulterior marcând încă un gol pe contraatac, pe fondul unei ofensive incorpore a clujenilor, în ultimul minut de joc.
Cristi Balaj, unul dintre cei mai mari arbitri români din ultimii 25 de ani, susţine că decizia arbitrului Benoît Bastien a fost una greşită. Totuşi, acesta nu a comis eroarea din rea-voinţă, cum a lăsat de înţeles Bălgrădean, ci din lipsă de valoare.
"Dacă începem să discutăm de faza penaltyului, trebui să spunem că a fost o jucare a balonului. Se vede clar la filmarea din spate. Deci, portarul loveşte mingea, apoi îl şterge pe jucătorul de la Young Boys. Decizia corectă e să laşi jocul să continue", a spus Balaj, la Telekomsport.

Off-side la golul CFR-ului, în disputa cu Young Boys

Erorile brigăzii franceze s-au ţinut lanţ, crede Balaj, care a explicat că la golul CFR-ului a fost off-side. Totuşi, varianta unui arbitraj în compensaţie, la penaltyul acordat elveţienilor, nu stă în picioare.
"Trebuie spus că la golul CFR-ului a fost off-side. Sunt convins de acest lucru. Teoria conspiraţiei însă nu funcţionează, i-am auzit pe unii că spun că au dat penalty în compensaţie, pentru că au aflat că a fost off-side. Nici vorbă, doar VAR-ul putea să spună dacă a fost sau nu off-side. A fost, dar arbitrul nu avea cum să afle. Eventual, putea să se afle dacă era golul CFR-ului în prima repriză şi aflau la pauză. Aşa, nu există nicio şansă să fi aflat că au greşit, nu s-a fluierat în compensaţie. A fost un arbitraj slab din punct de vedere al arbitrajului. E vorba de lipsă de valoare, nu de altceva", a mai punctat fostul mare arbitru.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo