FIFA va anunța în orele următoare deschiderea unei ferestre speciale de transferuri pentru cei peste 100 de jucători străini din Rusia, potrivit NY Times. Din cauza invaziei în Ucraina, Rusia a fost sancționată și pe plan sportiv. Toate echipele din Rusia au fost excluse din competițiile internaționale, iar FIFA, UEFA și FIFPro au căutat o soluție prin care să îi ajute pe fotbaliștii străini care vor să plece din Rusia.
Potrivit sursei mai sus menționate, acești jucători își vor putea căuta o echipă pentru care să evolueze până la finalul sezonului, dar vor fi nevoiți să se întoarcă pe 30 iunie, în speranța că, până la data respectivă, situația din Ucraina se va liniști.
FIFPro și World League Forum au făcut presiuni la FIFA pentru a lua în considerare dorința jucătorilor străini din Rusia care vor să părăsească o țară care se află în acest moment în război. Astfel, în ciuda faptului că perioada de transferuri s-a încheiat pe 1 februarie, această decizie le va permite acestor jucători să își găsească o altă echipă până la finalul sezonului.
Liga
Punct final în La Liga. Villarreal prinde UEFA Conference League după succesul de pe Camp Nou
ACUM O ORĂ
În acest moment, Eric Bicfalvi este singurul jucător român care evoluează în campionatul din Rusia. El joacă la Ural și a marcat în ultima etapă, în înfrângerea echipei sale de pe terenul celor de la Krasnodar, scor 1-2.
Citește și:

Decizie similară a FIFA și pentru jucătorii și antrenorii străini din Ucraina

Invadarea Ucrainei de către Rusia a făcut ca cei mai mulți jucători străini din campionat să fugă de război. Mulți dintre internaționalii lui Șahtior și Dinamo Kiev au părăsit țara chiar prin România, salvându-și astfel viața.
Chiar dacă sunt legați de contract de formațiile ucrainene, fotbaliștilor și antrenorilor străini din țara vecină nu le poate fi îngrădit dreptul la muncă, iar FIFA, UEFA și FIFPro au discutat azi ce trebuie făcut pentru protejarea lor. S-a ajuns la o măsură fără precedent, dar care are acoperire completă în contextul climatului geo-politic. Astfel, aceștia vor putea să semneze ca și cum ar fi liberi de contract, până în vară, cu orice club. Apoi, vor fi obligați să își respecte angajamentele vechi, cu formațiile ucrainene, evident dacă lucrurile se liniștesc până atunci.
"Contractele jucătorilor din Ucraina se suspendă până în vară și pot semna oriunde. Asta e valabilă doar pentru jucătorii străini și antrenorii străini. Din vară, ei revin la contractele pe care le au cu echipele din Ucraina”, a spus Emilian Hulubei, președintele AFAN, pentru DigiSport.
https://i.eurosport.com/2022/03/02/3330168.jpg
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
ACUM 2 ORE
Romanian Liga I
FCSB-CFR Cluj 3-1 / Victorie doar de orgoliu
ACUM 2 ORE