Erling Haaland este așteptat să facă spectacol în tricoul lui Manchester City. Norvegianul a avut cifre uluitoare la Salzburg și Borussia Dortmund, marcând 115 goluri în 116 meciuri oficiale. La naționala Norvegiei, atacantul a înscris de 20 de ori în 21 de partide, și toate astea până la numai 22 de ani.
Transferul la City îi oferă lui Haaland ocazia de a-și crește mult performanțele, deoarece campioana Angliei are un joc eminamente ofensiv. E adevărat că și Premier League e un campionat mai greu, dar chiar și așa experții se așteaptă ca norvegianul să marcheze pe bandă rulantă în continuare.
Citește și:
Premier League
Guardiola a vorbit deschis despre viitorul său! Ce va face dacă nu-și va prelungi contractul cu City
ACUM 7 ORE

Haaland admite că Guardiola este un antrenor exigent

La debutul într-un meci oficial în tricoul "cetățenilor", în Supercupa Angliei, Haaland nu a găsit drumul spre gol, deși a avut o mare ocazie. După acel meci, atacantul a oferit un amplu interviu pentru The Athletic și a recunoscut că tatăl său l-a mustrat pentru ratarea din meciul pierdut cu Liverpool.
Însuși jucătorul a admis că mai are multe lucruri de îmbunătățit în jocul său, iar cel mai mult își dorește să fie mai eficient la finalizarea cu piciorul stâng: "Ratez tot timpul oportunităţi cu piciorul stâng. Mi s-a întâmplat și săptămâna trecută. În ceea ce privește finalizarea sunt multe lucruri de îmbunătățit, dar la piciorul stâng am cel mai mult de lucru".
Haaland a vorbit și despre presiunea la care este supus, în condițiile în care așteptările de la el sunt uriașe. Norvegianul a părut foarte detașat și a subliniat că vrea doar să se bucure de fotbal. În ceea ce privește stilul de lucru al lui Pep Guardiola, atacantul a scos în evidență că noul său manager este foarte exigent.
"Există presiune, dar în mintea mea este doar să ies pe teren cu cel mai mare zâmbet și să încerc să mă bucur de joc. Guardiola este exigent, îți dă mereu instrucțiuni despre ceea ce trebuie să faci și vrea să dai mereu 100%. Indiferent dacă e un simplu exercițiu de alergare, trebuie să-l faci la 100%, la fel cum ai face într-un meci. Joci așa cum te antrenezi, e simplu", a adăugat atacantul lui City.
Erling Haaland va avea ocazia să marcheze primul gol într-un meci oficial pentru City mâine, când "cetățenii" joacă în deplasare pe terenul lui West Ham United, în prima etapă din Premier League.
Premier League
Premier League | Analiza noului sezon, cu transferuri de senzație și cu o luptă pasionantă la titlu
05/08/2022 LA 11:22
Community Shield
Liverpool - Manchester City | Jurgen Klopp are mari probleme de lot înaintea Supercupei Angliei
30/07/2022 LA 06:46