Kylian Mbappe, convocat la echipa națională a Franței pentru partidele amicale cu Coasta de Fildeș și Africa de Sud, a ajuns în mijlocul unui scandal după ce a refuzat să ia parte la o campanie de marketing la care ar fi trebuit să participe toți jucătorii de la națională.
Potrivit jurnaliștilor L'Equipe, deși toți fotbaliștii de la echipă au semnat un contract pe baza căruia sunt obligați să participe la astfel de evenimente, Mbappe ar fi spus că nu vrea ca imaginea lui să fie asociată cu cea a respectivului brand.
Refuzul lui Mbappe i-ar fi nemulțumit pe sponsorii naționalei Franței. Oficialii Federației Franceze de Fotbal ar fi încercat să-l convingă pe fotbalist să ia parte la acea acțiune publicitară, dar decizia jucătorului de la PSG nu a putut fi schimbată, mai ales că avocata sa i-ar fi recomandat lui Mbappe să nu accepte angajamente de acest fel.
Ligue 1
"Real i-ar fi dat un salariu mai mare!" Anunțul incredibil al lui Al-Khelaifi + Mesajul lui Mbappe
ACUM 14 ORE
Ulterior acelui eveniment, Noel Le Graet, președintele FFF, a vorbit despre conflictul în care a fost implicat fotbalistul de 23 de ani.
Citește și:

"Micile greșeli fac parte din viață"

Reprezentantul Federației a dezvăluit că nu se pune problema unei sancțiuni disciplinare pentru Kylian Mbappe, dar a spus că fotbalistul va primi o scrisoare oficială prin care i se vor aminti obligațiile pe care le are.
Le Graet a adăugat că spera ca în următoarele zile să ajungă la un acord cu reprezentanții lui Mbappe pentru a remedia problema ivită în aceste zile.
"I-am spus să coboare să participe la o acțiune cu sponsorii. Pentru o clipă a fost dispus să o facă, dar apoi mi-a spus: 'Nu, nu cobor'. Nu vreau să vorbesc despre sancțiuni, mă deranjează mereu acest subiect, dar va avea loc o conversație. Și va mai fi o acțiune cu sponsorii, înainte de Cupa Mondială. Vă asigur că până în acel moment totul se va rezolva și va merge conform planului.
Va fi trimisă o scrisoare de la avocați către Mbappe și avocatul său. Vom vedea punct cu punct care este problema. Vrem să îmbunătățim lucrurile și vrem ca echipa să îi facă fericiți pe suporteri, sponsori și jucători. Mbappe va fi pe teren în meciul de la Marseille", a declarat Noel Le Graet.
Vineri, de la ora 22:15, Franța va primi vizita reprezentativei Coastei de Fildeș pe Stade Velodrome, într-un meci amical.
Fotbal
Kylian Mbappe a anunțat decizia de a continua la PSG printr-un mesaj pe Whatsapp
22/05/2022 LA 05:04
Ligue 1
Eurosport Spania a făcut anunțul: Mbappe rămâne la PSG! Cifrele unei afaceri cum n-a mai fost alta
20/05/2022 LA 10:25