Kylian Mbappe a cedat presiunii politice de la Paris și ofertei astronomice, de neegalat, venită de la Doha. Campionul mondial francez va juca pentru PSG până în 2025 în condiții financiare nemaivăzute și nici măcar creatorul Realului galactic nu a putut pune pe masă o sumă atât de importantă. Florentino Perez a bănuit zile întregi că semnarea lui Mbappe se va dovedi o mare păcăleală. Președintele lui Real Madrid și-a confirmat suspiciunile atunci când a primit, la scurt timp după aterizarea la Belgrad unde a participat la Final 4-ul Euroligii de baschet, un mesaj Whatsapp de la jucător în care, foarte politicos. Așa i-a comunicat Mbappe decizia de a reînnoi contractul cu PSG.
Vestea a căzut ca o bombă în clubul madrilen, pentru că însuși directorul general, Jose Angel Sánchez, obținuse de la mama jucătorului, Faiza Lamari, și de la avocatul familiei, Delphine Verheyden, angajamentul că Mbappe urma să joace pentru Real.
Așa cum Eurosport Spania a dezvăluit în premieră, Mbappe nu s-a ținut de cuvânt!
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
01/07/2022 LA 09:39
Mesajul lui Mbappe a fost în limba franceză, pe care Florentino Perez a vorbește fluent și a fost citit că către Josep Pedrerol în cadrul emisiunii El Chiringuito:
Domnule Florentino vă informez că am decis să rămân la PSG. Vreau să vă mulțumesc pentru oportunitatea pe care mi-a oferit-o de a juca la Real Madrid, clubul căruia sunt fan de când eram mic.Sper că veți înțelege decizia mea. Îi doresc lui Real Madrid și dumneavoastră personal mult succes în finala Champions League.

Mbappe în mijlocul unui furtuni la Paris

Mbappe a confirmat de mai multe ori dorința de a juca la Real, după ce echipa sa a fost eliminată din Champions League chiar la Madrid. Nimeni nu a lăsat să se înțeleagă că acest transfer va lua o întorsătură radicală. Încet, dar sigur scenariu plănuit de Florentino Perez a fost dărâmat cu multe influențe din partea unor entități care nu aveau ce să caute în această poveste. Primul lucru ciudat a fost o vizita neașteptată, fără o notificare prealabilă, a lui Mbappe la Madrid. Francezul nu s-a ascuns deloc, lăsându-se văzut în unele dintre locurile la modă din capitala Spaniei însoțit de Hakimi și Sergio Ramos. Acest lucru nu a fost agreat cu jucătorul, căruia i s-a cerut să-și păstreze distanța față de Madrid până după finala din 28 mai. După acea vizită, declarațiile lui Mbappe au venit la petrecerea fotbalului francez, stabilind o dată pentru decizia sa. Aceasta a fost nominalizată înaintea finalei dintre Real Madrid și Liverpool. Atunci s-au declanșat toate alarmele în birourile la Madrid. Iar ceea ce a urmat a fost din rău în mai rău pentru Real și Florentino Perez.

E Talks, cu Gabi Cânu. Adio, Ronaldo și Messi! Mbappe și Haaland, noua generație a fotbalului

Patronul parizienilor Nasser Al-Khelaifi, fără menajamente, a început să se strecoare prin discuțiile cu oameni de afaceri din Madrid că reînnoirea contractului lui Mbappe a fost rezolvată. Aceste zvonuri au ajuns la Florentino Perez, care a aflat că presiunile politice și tentația banilor începuseră să-l deturneze pe Mbappe, care a acceptat să aibă o a entimea întâlnire cu Al-Khelaifi. Autorizat de emirul Doha, acesta i-a făcut o ofertă de nerefuzat: 300 de milioane ca bonus la semnătură și încă 90 de milioane pentru fiecare din următoarele 3 sezoane ale noului său contract. Mbappe a introdus acele cifre în ecuația polotică foarte complicată în care a fost sunat de către Macron și Sarkozy și a cedat. Mama lui, Faiza Lamari, care a spus că cele două oferte sunt aproape identice, a încercat astfel să-și protejeze fiul de trădare. Dar nu este adevărat: oferta lui PSG a fost triplă fața de cea venită de la Madrid, iar fiul său cedase Parisului și banilor de la Doha.
Citește și:

Mbappe continuă la Paris. Ce urmează pentru Real?

Începând de astăzi, Real Madrid revine pe piața transferurilor pentru a gpsi o noup soluție spectaculoasă! Ratarea lui Mbappe îi lasă pe madrileni într-o poziție proastă pentru că au structurat proiectul sportiv în jurul vedetei franceze. Cu Haaland semnat de City și Lewandowski în negocieri cu Barcelona, niciun alt jucător capabil să rezolve această problemă nu este la orizont. Dar nu e nicio grabă. Prioritatea lui Real Madrid rămâne aceeași ca înainte de whatsapp-ul lui Mbappe: finala Champions League de sâmbătă. Din acea zi, Florentino Perez intră din nou pe piața transferurilor furios după cea mai mare dezamăgire trăită la Real. Un lucru e sigur. De-a lungul celor 20 de ani de președinte la Real, bucuriile au fost din ce în ce mai mari. Perez încă mai speră să ia ceva de la Paris: al 14-a trofeu Champions League.
Liga
FC Barcelona a făcut rost de bani pentru Lewandowski! Catalanii, tun de peste 200 de milioane de €
30/06/2022 LA 13:43
Bundesliga
Bayern, de neînduplecat! Bavarezii au refuzat și a doua ofertă a Barcelonei pentru Lewandowski
30/06/2022 LA 12:17