Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un fotbalist crescut de Barcelona, la un pas de transferul la Real Madrid! Cât vor trebui să plătească 'galacticii'

Bianca Dumitru

Publicat 06/12/2021 la 11:41 GMT+2

Adama Traore se va despărți în perioada de mercato din această iarnă de Wolverhampton. Cel puțin așa susține presa internațională, care a scris că jucătorul crescut de Barcelona este dorit de Real Madrid, dar și de Liverpool.

Thiago Alcantara și Adama Traore

Credit imagine: Getty Images

Cei de la Real Madrid își fac în această perioadă planuri pentru următoarea fereastră de mercato. Potrivit presei din Spania, unul dintre fotbaliștii doriți de Carlo Ancelotti pe Santiago Bernabeu este Adama Traore, jucătorul lui Wolverhampton, care a fost crescut de academia celor de la Barcelona.
Conform catalanilor de la El Nacional, reprezentanții 'galacticilor' îl văd pe fotbalistul de 25 de ani drept partenerul perfect pentru Vinicius în atac, Traore fiind unul dintre cei mai buni în duelurile directe.
Ibericul, care trece printr-o perioadă mai grea în Premier League, unde nu a reușit în primele 16 meciuri ale sezonului niciun gol și nicio pasă decisivă, ar fi tentat să se întoarcă în Spania, dorindu-și să lucreze sub comanda lui Carlo Ancelotti.
Pentru a-i obține transferul fotbalistului care mai are contract cu Wolves până în 2023, Real Madrid va trebui să plătească în jur de 30 de milioane de euro. Englezii și-au mai domolit pretențiile față de startul acestei stagiuni, când voiau pentru Traore peste 60 de milioane de euro.
Citește și:

Adama Traore, dorit și de Klopp la Liverpool

Cum se apropie scadența contractului cu Wolves, iar Adama nu intenționează să semneze prelungirea, conducerea "lupilor" a înțeles că cea mai bună mișcare din punct de vedere financiar ar fi cedarea lui în iarnă. Potrivit presei din Anglia, pe fir a intrat Liverpool, Klopp fiind și el un admirator al spaniolului crescut de Barcelona.
Conform jurnaliștilor englezi, cluburile aproape că s-au înțeles și mai rămân de pus pe hârtie doar semnăturile părților, odată cu începerea ferestrei de mercato din ianuarie. Aducerea lui Adama e foarte importantă pentru Liverpool, în contextul în care în acea perioadă Salah și Mane vor pleca la Cupa Africii și vor lipsi aproximativ o lună din echipa de pe Anfield.
Adama Traore este un fotbalist polivalent, care poate juca oriunde în banda dreapta. Calitățile sale îi permit să facă cu ușurință atât faza defensivă, cât și pe cea ofensivă. Chiar dacă în acest sezon a dezamăgit prin prestațiile avute, Klopp e convins că îi poate reda strălucirea, astfel încât să facă din el un fotbalist world class.
Germanul l-a dorit pe fotbalistul lui Wolves încă de sezonul trecut, dar nu s-a ajuns la acel moment la un numitor comun, pretențiile oficialilor fiind prea mari pentru disponibilitatea financiară a lui Liverpool.
În trecut, și Pep Guardiola l-a vrut pe Traore la Manchester City, dar oficialii de pe Molineux Stadium au vrut însă să profite la maximum de "giuvaierul" din lot și i-au fixat un preț de 88 milioane de euro. Guardiola părea decis să plătească această sumă, dar în cele din urmă a hotărât să mai aștepte, iar mutarea nu s-a mai făcut.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Program transmisiuni Premier League, etapa 15
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo