Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Valencia - Barcelona 1-4 | Succes convingător pentru catalani, Aubameyang a marcat o "dublă" și a bifat un record

Romeo Ene

Actualizat 20/02/2022 la 19:23 GMT+2

Barcelona a învins-o fără emoții pe Valencia, scor 4-1, chiar pe "Mestalla", după un meci foarte bun făcut de trupa lui Xavi, care conducea cu 3-0 încă din minutul 38.

Barcelona, fără Messi

Credit imagine: Getty Images

Cu un "trio" în atac format din Torres, Aubameyang și Dembele, în mod surprinzător titularizat cel din urmă, Barcelona nu a stat la discuții cu Valencia.
În minutul 23, Pierre-Emerick Aubameyang "a spart gheața" și a înscris primul gol în tricoul catalanilor. Jordi Alba i-a pasat foarte bine în careu, iar gabonezul a trimis în vinclul drept al porții apărate de Giorgi Mamardashvili.
3 minute mai târziu, gazdele reușeau să înscrie prin Jose Gaya, însă golul a fost anulat pentru offside. Gaya este pe lista catalanilor și ar putea ajunge pe Camp Nou în această vară. Nu s-a făcut 1-1, ci 0-2, în minutul 32. Ousmane Dembele l-a găsit foarte bine pe Frenkie de Jong în interiorul careului, iar olandezul a înscris cu un șut precis.

Victorie importantă pentru Barcelona

5 minute mai târziu, Gavi i-a trimis o pasă foarte bună aceluiași Pierre-Emerick Aubameyang, care a înscris pentru 3-0, asemănător cu faza primului gol. Carlos Soler a redus din diferență în minutul 41, dar arbitrul Carlos Del Cerro a avut nevoie de VAR pentru a valida golul, însă după câteva minute de verificări, golul gazdelor a fost anulat pentru că mingea ar fi părăsit suprafața terenului.
După ce a reușit primele goluri în tricoul Barcelonei, Aubameyang a atins o bornă incredibilă. Atacantul gabonez este unul dintre cei patru fotbaliști care au reușit să înscrie în La Liga (2), Premier League (68), Bundesliga (98) și Ligue 1 (41) în secolul 21.
Gavi putea face 4-0 în minutul 47, după un șut pe jos, însă portarul gazdelor a fost la post de această dată. În cele din urmă, Bryan Gil a trimis o centrare superbă în careu, iar Carlos Soler a interceptat balonul și l-a învins pe Marc-Andre ter Stegen, reducând astfel din diferență pentru Valencia.
CITEȘTE ȘI:
Același Soler putea înscrie golul 2 pentru "lilieci" în minutul 58, însă șutul său nu i-a creat probleme lui ter Stegen, iar la următoarea fază același Soler și-a creat o oportunitate importantă de a înscrie golul 2 pentru gazde. DIn nou, nu a înscris Valencia, ci a făcut-o Barcelona, prin Pedri. Mingea a fost respinsă și a ajuns la spaniol, care a trimis o adevărată torpilă în vinclul stâng, pentru a stabili scorul final.
Hugo Duro putea reduce din nou din handicap pentru Valencia cu 20 de minute înainte de final, dar lovitura sa de cap a fost respinsă de același te Stegen. Hugo Duro a fost cel mai activ om al Valenciei în ultimele minute, ratând mai multe oportunități de a înscrie, însă portarul german și-a făcut treaba excelent astăzi, asigurând o victorie liniștitoare pentru Barcelona.
În urma acestui rezultat, Barcelona acumulează 42 de puncte după 24 de etape și este pe locul 4, la 15 puncte de liderul Real Madrid, însă trupa lui Xavi are un meci mai puțin disputat. De cealaltă parte, Valencia este pe locul 12, cu 30 de puncte. Pentru Barcelona urmează returul cu Napoli, din șaisprezecimile Europa League, în timp ce Valencia va merge la Mallorca.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo