Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jucătorul care a refuzat Barcelona a dezvăluit ce i-a transmis lui Xavi: "Cred că a înțeles"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/12/2022 la 21:49 GMT+2

Xavi și-a dorită să-l aducă la Barcelona pe Cesar Azpilicueta în vara acestui an, dar tehnicianul a fost refuzat categoric de jucătorul spaniol, care a ales să nu evolueze pe Camp Nou. Acesta a declarat ce anume l-a făcut să refuze o astfel de propunere și de ce a rămas la Chelsea.

Xavi Hernández en el banquillo del Camp Nou.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Cesar Azpilicueta a fost dorit la începutul acestui sezon competițional de Xavi, care spera să îl aibă sub bagheta sa la Barcelona, însă spaniolul de 33 de ani a refuzat propunerea din La Liga și a decis să continue în Premier League, la Chelsea, clubul cu care era sub contract.
În ciuda interesului crescut al celor din Spania, jucătorul a refuzat să evolueze în țara natală, acolo unde se prefigura o revenire în LaLiga. Cesar Azpilicueta și-a prelungit contractul cu Chelsea în vara acestui an, căpitanul londonezilor nedând curs ofertei venite pe numele său dinspre Camp Nou.
Acesta a explicat ce anume l-a determinat să ia decizia, cu care este împăcat, și speră ca Xavi, tehnicianul care a făcut eforturi pentru semnătura sa, să fi înțeles situația.
CITEȘTE ȘI:

Cesar Azpilicueta a refuzat Barcelona de dragul lui Chelsea

Cesar Azpilicueta a refuzat oferta celor de la Barcelona și a decis să continue pe Stamford Bridge în vara acestui an. A ales să nu părăsească Premier League și și-a pus semnătura pe un nou contract cu gruparea londoneză, chiar dacă spaniolii l-au avut ca țintă în perioada de mercato.
Acesta a explicat ce anume l-a determinat să ia o astfel de decizie la momentul acela și care au fost factorii decisivi atunci când a semnat.
"Noii patroni ai lui Chelsea au schimbat situația mea, au vrut să mă păstreze cu orice condiție, în ciuda situației mele contractuale. Asta le-am spus și celor de la Barcelona. Sunt sigur că Xavi a înțeles, Londra e casa mea", a explicat Azpilicueta, care mai are contract până în 2024 cu Chelsea.
Todd Boehly, noul patron de la Chelsea, a fost cel care a ținut foarte mult să îl păstreze pe Azpilicueta pe Stamford Bridge.
"Sunt foarte încântat, altfel nu aș fi semnat. Sunt foarte sincer și am avut o discuție cu ei (n.r. noua conducere). Ei au vrut ca eu să rămân și să conduc echipa, atât din teren, cât și din afara lui. Este un mare mulțumesc pentru ei.
Au fost foarte sinceri și transparenți din prima zi. Am simțit că am responsabilitatea de a rămâne acasă. Familia mea este fericită aici. Avem un nou proiect cu jucători noi și tineri care vin din urmă. Mă simt bine și nerăbdător", declara Azpilicueta în vară, după semnarea unui nou contract cu Chelsea.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo