Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Numele uriaș al antrenorului care i-ar putea lua locul lui Simeone la Atletico Madrid! Dezvăluirea făcută în Spania

Bianca Dumitru

Actualizat 02/11/2022 la 23:41 GMT+2

Atletico Madrid și-a încheiat prematur sezonul european, încheind pe locul 4 în grupa B din Champions League. Deși s-a spus că șefii clubului vor să-i prelungească înțelegerea lui Diego Simeone, se pare că aceștia se gândesc deja la un înlocuitor, fiind anunțat un nume surpriză: Luis Enrique.

Diego Simeone reacts during the UEFA Champions League 1st round Group B football match between FC Porto and Club Atletico de Madrid at the Dragao stadium in Porto, on November 1, 2022.

Credit imagine: Getty Images

Atletico Madrid a ratat calificarea în primăvara europeană, încheind faza grupelor Champions League pe locul 4 în grupa B, cu doar 5 puncte.
Este pentru prima dată după 15 ani când Atletico nu trece de faza grupelor unei competiții europene, fie în fazele superioare din Champions League, fie în tururile eliminatorii din Europa League. Mai mult, este pentru prima dată în istorie când echipa termină pe ultimul loc în grupele Champions League.
În urma acestei contraperformanțe, jurnaliștii din Spania au anunțat că șefii de pe Civitas Metropolitano ar lua în considerare să se despartă de Diego Simeone la finalul acestui sezon.
Potrivit El Chiringuito, oficialii madrilenilor ar vrea ca noul antrenor al echipei să fie actualul selecționer al Spaniei, Luis Enrique, care își încheie contractul la națională după turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022.
Tehnicianul ar fi interesat să își ia câteva luni de pauză și apoi să revină pe bancă din sezonul 2023/24, iar reprezentanții lui Atletico ar fi luat deja legătura cu apropiații lui Luis Enrique.
Conform sursei citate, selecționerul ar fi transmis că, dacă va accepta să preia echipa, va pune câteva condiții, cerând să se renunțe la o serie de jucători de care consideră că nu ar avea nevoie sau care nu se potrivesc în proiectul său.
Jurnaliștii din Spania au mai anunțat că Luis Enrique ar fi ideal pentru a promova cele mai mari talente ale echipei, astfel că Antoine Griezmann și Joao Felix ar fi nume importante în planul ofensiv al antrenorului.
Rămâne de văzut dacă schimbarea lui Diego Simeone se va produce cu adevărat sau nu. De-a lungul carierei, Luis Enrique le-a pregătit pe AS Roma, Celta Vigo și Barcelona, pe banca naționalei Spaniei aflându-se din 2018, cu o pauză, în perioada martie - noiembrie 2019.
Citește și:

DIEGO SIMEONE, "CEL MAI BUN ANTRENOR" PENTRU ATLETICO

Înainte de eliminarea din Europa, jurnaliștii As.com au anunțat că, în ciuda startului dificil de sezon, șefii de pe Civitas Metropolitano nu și-au pierdut încrederea în antrenorul argentinian.
Mai mult, conform sursei citate, conducerea madrilenilor ar fi plănuit să-i prelungească anul viitor înțelegerea lui Simeone cu două sezoane, până în 2026, fiind de părere că acesta este "cel mai bun antrenor pe care echipa îl poate avea".
În ultimii 11 ani, de când Diego Simeone i-a luat locul pe banca tehnică lui Gregorio Manzano, Atletico Madrid a cucerit 8 trofee, printre care două titluri de campioană și o Supercupă a Spaniei, dar și două Supercupe ale Europei.
În plus, madrilenii au ajuns de două ori și în finala Champions League, iar argentinianul s-a remarcat drept cel mai de succes antrenor din istoria clubului.
Pentru Atletico Madrid urmează duminică, de la ora 15:00, duelul de pe teren propriu cu Espanyol, care contează pentru a 13-a etapă din La Liga.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
picture

Spectacolul revine pe Eurosport! Turneul Masters de la Paris, în perioada 31 octombrie - 6 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo