Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Piți, Piți, nu-i lăsa", varianta Bernabeu. Ce au strigat fanii lui Real la finalul El Clasico

Bianca Dumitru

Publicat 22/04/2024 la 09:42 GMT+3

Barcelona a fost învinsă aseară, în deplasare, de marea rivală Real Madrid, scor 3-2, într-un meci contând pentru a 32-a etapă din La Liga. La finalul partidei, fanii "galacticilor" i-au strigat lui Xavi să nu plece de pe Camp Nou.

Xavi Hernandez

Credit imagine: Eurosport

Barcelona a fost învinsă aseară, pe stadionul Santiago Bernabeu, cu scorul de 3-2, de Real Madrid, în ultimul El Clasico din acest sezon, meci contând pentru a 32-a etapă din La Liga.
Xavi a pierdut pentru a patra oară consecutiv ca antrenor al Barcelonei în fața marilor rivali, iar această statistică i-a entuziasmat pe fanii "galacticilor", care își doresc ca antrenorul să nu plece la vară de la club, așa cum a anunțat.
Astfel, pentru a-și exprima "sprijinul" pentru continuitatea lui Xavi pe banca tehnică a echipei blaugrana, suporterii lui Real Madrid au strigat aseară "Xavi, rămâi".
Această scandare a amintit de modul în care Steaua era întâmpinată pe stadioanele din țară în urmă cu circa 20-25 de ani. Suporterii echipelor gazdă le răspuneau astfel celor din Peluza Nord, care strigau "Piți, Piți, Piți, lasă-ne".
Citește și:

Xavi, tot mai aproape de despărțirea de Barcelona

Xavi și-a anunțat plecarea de la Barcelona la finalul lunii ianuarie, după o perioadă în care catalanii au pierdut Supercupa Spaniei și au fost eliminați din Cupa Regelui. Antrenorul a spus în mai multe rânduri că nu se va răzgândi, dar președintele clubului încă mai speră ca el să rămână și din sezonul viitor.
Joan Laporta a început să insiste tot mai mult pe lângă Xavi să continue, dar tehnicianul punctează de fiecare dată că nimic nu s-a schimbat în decizia sa. În urmă cu circa două săptămâni, apropiații lui au dezvăluit că Xavi nu se va răzgândi decât dacă echipa va obține în continuare rezultate bune, acestea contând enorm pentru continuitatea sa.
Din păcate pentru catalani, Barcelona a fost eliminată dramatic din Champions League, după ce a pierdut acasă cu PSG, scor 1-4, iar aseară a cedat și în El Clasico, Xavi ajungând la 4 înfrângeri consecutive în fața marilor rivali.
În aceste condiții, pare aproape imposibil ca Laporta să-l convingă pe antrenor să rămână din vară pe Camp Nou, mai ales că din cauza problemelor financiare ale clubului, conducerea nu-i poate garanta lui Xavi că îi va putea întări lotul la vară, aceasta fiind o altă condiție pusă de tehnician pentru a se răzgândi în privința plecării.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo