Manchester City a suferit mai mult decât era de așteptat în returul cu Atletico Madird, din sferturile Champions League. Dacă "cetățenii" s-au impus cu 1-0 pe Etihad, la capătul unui meci dominat de o manieră categorică, Atletico a jucat mult mai bine la retur și puțin a lipsit ca formația lui Simeone să trimită meciul în prelungiri.
Finalul a fost unul extrem de încins, dar City a rezistat eroic, păstrând tabela intactă și obținând astfel calificarea în semifinalele competiției. Campioana Angliei va reveni însă la Madrid peste scurt timp, deoarece pentru un loc în finală va juca împotriva lui Real.
Citește și:
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 4 ORE

Pep Guardiola, în istoria Champions League

City și Real Madrid sunt singurele formații care au fost și anul trecut în careul de ași al competiției, în cealaltă semifinală urmând a se înfrunta Liverpool și Villarreal.
Performanța celor de la City este una specială și pentru Pep Guardiola, care a devenit primul antrenor din lume care ajunge de 9 ori în semifinalele Champions League. Ibericul i-a devansat astfel pe Carlo Ancelotti și Jose Mourinho, care au câte 8 prezențe în careul de ași cu echipele pe care le-au condus (în cazul italianului este inclusă și semifinala din acest sezon).
Guardiola a ajuns până în semifinale cu Barcelona de 4 ori, cu Bayern de 3 ori și cu City de două ori. Totuși, managerul "cetățenilor" are doar două trofee în palmares, ambele cu Barcelona (2009 și 2011). Cu Bayern s-a oprit de fiecare dată în semifinale, în timp ce cu City a ajuns anul trecut până în ultimul act, unde a pierdut contra lui Chelsea.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
21/05/2022 LA 04:47