Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola a intrat în istoria Champions League! Niciun antrenor din lume nu a mai reușit asta

Nicu Savin

Publicat 14/04/2022 la 00:51 GMT+3

Pep Guardiola a dus-o pe Manchester City pentru a 2-a oară la rând în semifinalele Champions League, după ce campioana Angliei a remizat pe terenul lui Atletico Madrid (0-0). În plan personal, Guardiola va bifa a 9-a semifinală în cea mai importantă competiție intercluburi, performanță cu care niciun antrenor nu se poate mândri.

Pep Guardiola ist seit 2016 Trainer von Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a suferit mai mult decât era de așteptat în returul cu Atletico Madird, din sferturile Champions League. Dacă "cetățenii" s-au impus cu 1-0 pe Etihad, la capătul unui meci dominat de o manieră categorică, Atletico a jucat mult mai bine la retur și puțin a lipsit ca formația lui Simeone să trimită meciul în prelungiri.
Finalul a fost unul extrem de încins, dar City a rezistat eroic, păstrând tabela intactă și obținând astfel calificarea în semifinalele competiției. Campioana Angliei va reveni însă la Madrid peste scurt timp, deoarece pentru un loc în finală va juca împotriva lui Real.
Citește și:

Pep Guardiola, în istoria Champions League

City și Real Madrid sunt singurele formații care au fost și anul trecut în careul de ași al competiției, în cealaltă semifinală urmând a se înfrunta Liverpool și Villarreal.
Performanța celor de la City este una specială și pentru Pep Guardiola, care a devenit primul antrenor din lume care ajunge de 9 ori în semifinalele Champions League. Ibericul i-a devansat astfel pe Carlo Ancelotti și Jose Mourinho, care au câte 8 prezențe în careul de ași cu echipele pe care le-au condus (în cazul italianului este inclusă și semifinala din acest sezon).
Guardiola a ajuns până în semifinale cu Barcelona de 4 ori, cu Bayern de 3 ori și cu City de două ori. Totuși, managerul "cetățenilor" are doar două trofee în palmares, ambele cu Barcelona (2009 și 2011). Cu Bayern s-a oprit de fiecare dată în semifinale, în timp ce cu City a ajuns anul trecut până în ultimul act, unde a pierdut contra lui Chelsea.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo