Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Răzvan Lucescu, elogiat de un fost elev: "Are o filosofie grozavă. Naționalitatea îl trage în jos"

Nicu Savin

Publicat 13/04/2022 la 19:34 GMT+3

Răzvan Lucescu a intrat în colimatorul presei franceze după declarațiile de la finalul partidei Marseille - PAOK, din sferturile Conference League. Înaintea returului din Grecia, imaginea sa a fost "spălată" de Bafetimbi Gomis, care i-a fost elev la Al Hilal și care a vorbit la superlativ despre antrenorul român, considerând că numai din cauza naționalității nu a ajuns într-un campionat de top.

Răzvan Lucescu și Bafetimbi Gomis

Credit imagine: Eurosport

Răzvan Lucescu se pregătește de returul dintre PAOK și Marseille, din sferturile Conference League. În tur, francezii s-au impus cu 2-1, la capătul unui meci marcat de grave incidente între fanii celor două echipe.
Antrenorul român a fost criticat vehement de presa franceză și de oficialii lui OM pentru declarațiile pe care le-a oferit la finalul partidei, când a spus că fanii grupării de pe Velodrome nu ar tebui să se deplaseze în Grecia pentru meciul retur.
Vorbele lui Lucescu Jr au fost catalogate instigatoare, iar imaginea sa făcută praf în Hexagon. Cu numai o zi înainte de meciul de la Salonic, antrenorul lui PAOK a fost elogiat de Bafetimbi Gomis, jucătorul care a lucrat cu românul la Al Hilal și care a trecut în carieră și pe la Marseille.
Citește și:

Răzvan Lucescu, lăudat de Bafetimbi Gomis

Atacantul a insistat că Lucescu Jr este un antrenor de calibru, care ar putea oricând să antreneze la un club de top din Franța. În viziunea lui Gomis, acest lucru nu s-a întâmplat deocamdată din cauza anționalității lui Răzvan, românii având o imagine negativă în Hexagon.
"Mi-ar plăcea să-l văd pe Răzvan Lucescu în Franța. În opinia mea, naționalitatea sa îl trage în jos, dar ar putea antrena o echipă din primele 6. Cu siguranță i-ar surprinde pe mulți. Răzvan mi-a oferit multă înțelegere când aveam cu adevărat nevoie. Are o filosofie grozavă de joc. Se inspiră de la Guardiola, dar combină ideile acestuia cu stilul italian.
Nu a venit la Al Hilal pentru bani, ci pentru a câștiga Liga Campionilor Asiei. A lucrat neîncetat, ne-a pus foarte multe videoclipuri pentru a înțelege ce dorește de la noi, iar munca i-a fost răsplătită. Am câștigat Liga Campionilor Asiei. Când ne-a anunțat că pleacă, a început să plângă.La fel am făcut și noi, jucătorii", a spus Gomis pentru L'Equipe.
Răzvan Lucescu are o șansă istorică mâine seară, aceea de a o duce pe PAOK pentru prima dată în semifinalele unei cupe europene. Misiunea nu va fi una deloc ușoară în fața lui Marseille, dar faptul că elenii au un singur gol de recuperat și vor juca în fața propriilor fani creează premisele unui succes memorabil.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo