Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simeone, mesaj pentru Guardiola: "Oamenii inteligenți te pot disprețui lăudându-te! Nu suntem așa proști"

Cristian Mihală

Actualizat 14/04/2022 la 09:02 GMT+3

Diego Simeone s-a declarat deranjat de discursul avut de Pep Guardiola după meciul tur și la conferința de presă de dinainte de returul de pe Wanda Metropolitano. Argentinianul susține, totuși, că aplauzele ironice de la final nu au fost îndreptate către tehnicianul lui City.

Pep Guardiola manager of Manchester City confronts Diego Simeone head coach of Atletico Madrid

Credit imagine: Getty Images

Manchester City s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a terminat la egalitate, 0-0, cu Atletico Madrid, miercuri seara, în deplasare, în manşa secundă a sferturilor de finală. City, finalista ediţiei trecute a competiţiei, merge în penultimul act după ce s-a impus în tur cu 1-0.
Pe final, nervii au escaladat și am asistat la imagini reprobabile, atât pe teren, cât și în afara lui. În prelungiri, Simeone a fost surprins aplaudând zeci de secunde, în chip ironic, dar argentinianul susține că nu a fost un mesaj către Pep, care a refuzat jocul în ultimele minute.
"Nu am fost ironic la adresa lui Pep. Am aplaudat oamenii, care apreciau efortul echipei. Oamenii au fost foarte implicați", pentru ca apoi, întrebat despre declarațiile date de Guardiola în ultimul timp, să spună. "Nu o să îmi dau cu părerea despre cineva, fie să vorbește de rău sau de bine. Oamenii foarte inteligenți, cu un lexic grozav, te pot disprețui cu cuvinte de laudă. Dar aceia dintre noi care nu avem un astfel de lexic nu suntem atât de proști". De notat că, după partida tur, Pep a fost ironic, menționând că "din preistorie, acum și peste 100.000 de ani a fost, este și va fi foarte greu să ataci împotriva unei formații care evoluează în sistemul 1-5-5-0".
CITEȘTE ȘI:

City i-a servit lui Atletico Madrid din propriul "medicament"

Întrebat despre modul în care City s-a comportat pe final, când a tras de timp la majoritatea fazelor, Simeone a preferat să nu intre în polemică și a dat dovadă de fair-play.
"Consider că fotbalul are multe fațete. Nu am de gând să comentez cum s-a comportat rivala. Sunteți voi (n.r. presa) care trage concluziile, voi vă exprimați părerile. Noi ne păstrăm părerile pentru noi. Am jucat, posibil, cu cea mai bună echipă din lume și să văd că am putut concura foarte bine nu mă face fericit, pentru că nu am câștigat. Ceea ce este clar pentru mine este că suntem mândri de cine suntem și de cum concurăm", a mai spus "Cholo", care, întrebat despre modul în care centralul le-a permis "cetățenilor" să rămână la pământ la zeci de secunde la fiecare duel, să zică: "Nimic de spus. Există un arbitru care trebuie să ia decizii. Felicităm rivala, care a mers mai departe corect pentru că a marcat cu un gol mai mult decât noi".
Atletico nu a reuşit să câştige niciunul din ultimele sale şapte meciuri jucate acasă în Champions League, înregistrând cinci remize şi două eşecuri, în timp ce City nu a primit gol în şapte din ultimele sale opt partide jucate în deplasare în toate competiţiile.
În semifinale, Manchester City o va înfrunta pe Real Madrid, care a eliminat-o pe campioana en titre, Chelsea, cu 3-1 şi 2-3.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo