Manchester City s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a terminat la egalitate, 0-0, cu Atletico Madrid, miercuri seara, în deplasare, în manşa secundă a sferturilor de finală. City, finalista ediţiei trecute a competiţiei, merge în penultimul act după ce s-a impus în tur cu 1-0.
Pe final, nervii au escaladat și am asistat la imagini reprobabile, atât pe teren, cât și în afara lui. În prelungiri, Simeone a fost surprins aplaudând zeci de secunde, în chip ironic, dar argentinianul susține că nu a fost un mesaj către Pep, care a refuzat jocul în ultimele minute.
"Nu am fost ironic la adresa lui Pep. Am aplaudat oamenii, care apreciau efortul echipei. Oamenii au fost foarte implicați", pentru ca apoi, întrebat despre declarațiile date de Guardiola în ultimul timp, să spună. "Nu o să îmi dau cu părerea despre cineva, fie să vorbește de rău sau de bine. Oamenii foarte inteligenți, cu un lexic grozav, te pot disprețui cu cuvinte de laudă. Dar aceia dintre noi care nu avem un astfel de lexic nu suntem atât de proști". De notat că, după partida tur, Pep a fost ironic, menționând că "din preistorie, acum și peste 100.000 de ani a fost, este și va fi foarte greu să ataci împotriva unei formații care evoluează în sistemul 1-5-5-0".
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
ACUM 27 MINUTE
CITEȘTE ȘI:
PEP GUARDIOLA A INTRAT ÎN ISTORIA CHAMPIONS LEAGUE! NICIUN ANTRENOR DIN LUME NU A MAI REUȘIT ASTA

City i-a servit lui Atletico Madrid din propriul "medicament"

Întrebat despre modul în care City s-a comportat pe final, când a tras de timp la majoritatea fazelor, Simeone a preferat să nu intre în polemică și a dat dovadă de fair-play.
"Consider că fotbalul are multe fațete. Nu am de gând să comentez cum s-a comportat rivala. Sunteți voi (n.r. presa) care trage concluziile, voi vă exprimați părerile. Noi ne păstrăm părerile pentru noi. Am jucat, posibil, cu cea mai bună echipă din lume și să văd că am putut concura foarte bine nu mă face fericit, pentru că nu am câștigat. Ceea ce este clar pentru mine este că suntem mândri de cine suntem și de cum concurăm", a mai spus "Cholo", care, întrebat despre modul în care centralul le-a permis "cetățenilor" să rămână la pământ la zeci de secunde la fiecare duel, să zică: "Nimic de spus. Există un arbitru care trebuie să ia decizii. Felicităm rivala, care a mers mai departe corect pentru că a marcat cu un gol mai mult decât noi".
Atletico nu a reuşit să câştige niciunul din ultimele sale şapte meciuri jucate acasă în Champions League, înregistrând cinci remize şi două eşecuri, în timp ce City nu a primit gol în şapte din ultimele sale opt partide jucate în deplasare în toate competiţiile.
În semifinale, Manchester City o va înfrunta pe Real Madrid, care a eliminat-o pe campioana en titre, Chelsea, cu 3-1 şi 2-3.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Premier League
Moment istoric. Guardiola i-a transmis unui jucător al lui City că e liber să își caute echipă
ACUM 9 ORE
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
IERI LA 19:38