Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Știrile dimineții | Thomas Muller, la 180 de grade! Discurs neașteptat după eșecul cu Lazio, din UCL

Cristian Mihală

Actualizat 15/02/2024 la 07:46 GMT+2

Știrile dimineții | Thomas Muller, jucătorul lui Bayern care a fost mai nervos ca niciodată după eșecul cu Leverkusen, din Bundesliga, a avut un discurs mult mai liniștit la capătul partidei de pe Olimpico, pierdută de bavarezi cu 1-0.

Muller si dispera per un'occasione mancata in Lazio-Bayern Monaco - Champions League 2023/2024

Credit imagine: Getty Images

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

1. Thomas Muller, mulțumit de rezultatul din Lazio - Bayern

Lazio a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe Stadio Olimpico, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.
Lazio a făcut un joc tactic perfect în faţa unei formaţii aflate în criză, câştigând prin golul înscris de Ciro Immobile (69), din penalty, după un fault comis de fundaşul Dayot Upamecano asupra danezului Gustav Isaksen. Pentru intrarea sa dură, francezul a fost eliminat (68), fapt care a îngreunat şi mai mult misiunea bavarezilor.
Bayern, de şase ori câştigătoare a competiţiei, a dominat jocul şi şi-a creat mai multe ocazii de gol, însă nu a reuşit să fructifice vreuna şi a suferit una din rarele sale înfrângeri în această fază a Ligii Campionilor (de 11 sezoane nu mai pierduseră bavarezii în turul optimilor UCL).
Dacă la finalul confruntării cu Leverkusen, 3-0 pentru "farmaciști", sâmbătă, Thomas Muller a avut un discurs extrem de dur, de această dată veternaul din atacul lui Bayern a fost mult mai echilibrat. Acesta a explicat că rezultatul este unul bun, în contextul eliminării lui Upamecano și a lăsat de înțeles că datele problemei la Munchen vor fi cu totul altele.
"Să fii 30 de minute cu un om în jos, este un rezultat ok. Sunt de suficient de mult timp în această afacere. Bineînțeles că ne-am dorit mai mult, dar tot trebuie să vină la München și vom vedea ce se va întâmpla. Cu un om în minus, cu 1-0, sunt bine", a spus Muller la final.
https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1757901042917019991

2. Conte vrea Liga Campionilor și ca antrenor

Antonio Conte visează să câştige Liga Campionilor şi din postura de antrenor, aşa cum a făcut-o ca fotbalist când îmbrăca tricoul lui Juventus Torino, a dezvăluit italianul într-un lung interviu pentru cotidianul britanic The Telegraph.
"Sincer, am un vis: într-o zi aş vrea să ridic Liga Campionilor şi ca antrenor. Ştiu că este foarte greu, oamenii cred că este simplu, dar trebuie să fii la clubul potrivit, un club care să corespundă ambiţiilor tale, un club gata să facă ultimul pas pentru a câştiga Liga Campionilor. Ajunge să vă uitaţi la Manchester City, cât timp le-a luat să construiască acel succes. Şapte ani, nu?", a declarat Antonio Conte.
"Aş vrea să-i ofer această bucurie tatălui meu. Mi-a spus: 'Mi-ar plăcea să te văd ridicând Liga Campionilor'. Nu este simplu, dar toată lumea are dreptul să aibă un vis", a adăugat cel care a câştigat ca antrenor campionatul Italiei, cu Juventus şi Inter Milano, şi cel al Angliei, cu Chelsea.
Fostul mijlocaş al naţionalei Italiei a pregătit-o ultima oară pe Tottenham Hotspur, de care s-a despărţit în martie 2023.
Conte a subliniat că următoarea sa echipă trebuie să fie una cu ambiţia şi posibilitatea de a câştiga trofee: "Acum mi-e imposibil să lucrez pentru o echipă care vrea doar să facă spectacol, pentru că aşteptarea din partea mea este legată doar de victorie. Îmi iubesc trecutul, dar în acelaşi timp aşteptarea pe care o presupune este întotdeauna foarte mare. Iar dacă nu câştigi, ai eşuat. Opţiunea ideală este să-i faci pe oameni să se distreze şi să câştigi."

3. România, la a 6-a medalie la Campionatele Europene de haltere

Sportiva română Andreea Cotruţa a cucerit medalia de bronz la stilul aruncat, în cadrul cat. 59 kg, miercuri, la Campionatele Europene de haltere de la Sofia.
Cotruţa a obţinut bronzul cu 118 kg, după ce a ratat prima tentativă la această greutate. Românca a fost a cincea la smuls, cu 94 kg, după ce a ratat ultima încercare, la 97 kg. Cotruţa s-a clasat pe patru la total, cu 212 kg.
Tot la cat. 59 kg, Marinela Moroşan a ocupat locul 13 la smuls, cu 85 kg (două ratări la 88 kg), a fost pe 10 la aruncat, cu 105 kg, iar la total s-a clasat pe 10, cu 190 kg.
După trei zile de competiţie, bilanţul României a ajuns la şase medalii, dintre care trei medalii de aur, toate cucerite de Mihaela Cambei (cat. 49 kg), una de argint, obţinută de Valentin Ionadi Iancu (cat. 61 kg), stilul aruncat, şi două de bronz, una câştigată de Ioana Mădălina Miron (cat. 45 kg), la aruncat, iar alte de Andreea Cotruţa (cat. 59 kg), la aruncat.
Europenele de la Sofia sunt criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris.
România participă cu 13 sportivi la Europenele din Bulgaria.
La Campionatele Europenele de la Erevan din 2023, România a câştigat 14 medalii, 9 de aur, trei obţinute de Mihaela Cambei (cat. 49 kg), trei de Andreea Cotruţa (cat. 55 kg), iar trei câştigate de Loredana Toma (cat. 71 kg), trei de argint, dintre care două câştigate de Cosmina Pană la cat. 45 kg (smuls şi total), şi una de Valentin Iancu la cat. 55 kg (aruncat), şi două de bronz, câştigate de Iancu la cat. 55 kg (smuls şi total).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo