Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tuchel, discurs incredibil după eșecul cu Lazio: "Am făcut tot posibilul să pierdem acest meci"

Cristian Mihală

Actualizat 15/02/2024 la 08:36 GMT+2

Thomas Tuchel a surprins cu discursul său, după o nouă înfrângere a lui Bayern, 0-1 la Roma, în manșa tur a optimilor Champions League. Tehnicianul german consideră că echipa sa e responsabilă în totatlitate pentru eșec, făcându-și singură viața grea pe Olimpico.

Thomas Tuchel vom FC Bayern

Credit imagine: Getty Images

Lazio a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe Stadio Olimpico, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.
Lazio a făcut un joc tactic perfect în faţa unei formaţii aflate în criză, câştigând prin golul înscris de Ciro Immobile (69), din penalty, după un fault comis de fundaşul Dayot Upamecano asupra danezului Gustav Isaksen. Pentru intrarea sa dură, francezul a fost eliminat (68), fapt care a îngreunat şi mai mult misiunea bavarezilor.
Bayern, de şase ori câştigătoare a competiţiei, a dominat jocul şi şi-a creat mai multe ocazii de gol, însă nu a reuşit să fructifice vreuna şi a suferit una din rarele sale înfrângeri în această fază a Ligii Campionilor (de 11 sezoane nu mai pierduseră bavarezii în turul optimilor UCL).
De 13 ani, bavarezii nu mai pierduseră contra unei formații din Italia, astfel că Tuchel a fost pus la zid de presă. Tehnicianul lui Bayern pare că a pierdut vestiarul, iar discursul său denotă acest lucru: la conferința de presă de după partidă, antrenorul a dat vina pe jucători pentru rezultat, lăsând de înțeles că planul tactic a fost unul foarte bun.
"Am făcut tot ce era posibil să pierdem acest meci. A fost o partidă pe care am avut-o în mână și căreia i-am dat drumul. Am simțit că de la un punct nu am mai crezut în noi. Nu știu de ce s-a întâmplat asta. Au fost prea multe greșeli individuale, nu înțeleg de ce ajungem aici", a spus tehnicianul german la finalul partidei de pe Olimpico.
Întrebat dacă se teme de o posibilă demitere, în contextul în care e la 5 puncte de liderul Leverkusen, în campionat și e în pericol să rateze sferturile Ligii, Tuchel a spus simplu: "Nu!".
Evident, jurnaliștii au continuat să abordeze tema destituirii sale, dar fostul tehnician al lui Chelsea a "parat": "V-am spus că nu sunt îngrijorat că voi fi dat afară. Haideți să vorbim despre meci, vă rog".
1 singur șut pe poartă a avut Bayern în ultimele 2 partide jucate, cu Leverkusen și Lazio. De notat că bavarezii și-au creat destule ocazii în aceste confruntări, dar nu au reușit să găsească des cadrul porții.
Manşa secundă va avea loc la Munchen, pe 5 martie.

Zidane, în cărți să o preia pe Bayern

Fostul mare internațional francez a scris istorie la Real Madrid, atât ca fotbalist, cât și ca antrenor. Din această ultimă postură, a câștigat de 3 ori Champions League, dar a mai cucerit și două titluri de campion, două Supercupe ale Spaniei și două Supercupe ale Europei, devenind unul dintre cel mai bine cotaţi antrenori din lume.
Zidane este liber de contract din 2021 şi a anunţat deja în mai multe rânduri că vrea să antreneze din nou. Potrivit Bild, Bayern îi va oferi aproape sigur această oportunitate în vară, când Tuchel urmează să fie demis.
S-a pus deja problema schimbării antrenorului bavarezilor după eşecul cu Leverkusen, 0-3, în contextul în care "farmaciştii" s-au distanţat la 5 puncte în fruntea clasamentului. Managerul german, fost la Chelsea, a primit pentru moment credit din partea conducerii, dar asta până în vară, când, pentru a rămâne pe banca tehnică, trebuie să câştige fie campionatul, fie Liga Campionilor.
Cum şansele să se întâmple asta sunt mici, oficialii de pe Allianz Arena văd în Zidane înlocuitorul perfect şi omul capabil să facă din Bayern o echipă care să domine Europa.
De menţionat că Zidane a dezvăluit, la final de 2023, că vrea să antreneze doar în ţări a căror limbi le vorbeşte. Asta îi reduce opţiunile la Franţa, Spania şi Italia. În Serie A, există doar varianta Juventus, dar "Bătrâna Doamnă" nu are un buget care să ducă la achizţii de marcă, astfel încât Zizou să lupte cu şanse pentru UCL. O revenire la Real Madrid nu stă în picioare, Ancelotti prelungindu-şi de curând contractul. Ca atare, rămân doar PSG şi OM, aceasta din urmă fiind şi echipa de suflet a fostului mare jucător francez. S-a speculat că Zizou ar veni pe Velodrome dacă arabii preiau clubul, dar în acest moment nu se mai pune problema ca Frank McCourt să vândă clubul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo