Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Talentul lui Joao Felix, irosit la Atletico Madrid?! "Nu poate spune că a dat tot ce are mai bun"

Bianca Dumitru

Publicat 06/04/2022 la 18:28 GMT+3

Modul în care Atletico Madrid s-a prezentat aseară, pe Etihad, în manșa tur a sferturile Champions League, continuă să stârnească reacții. Rio Ferdinand a comentat prestația lui Joao Felix și a spus că madrilenii nu reușesc să scoată tot ce are portughezul mai bun, irosind astfel un talent pentru care au plătit peste 127 de milioane de euro.

Kevin De Bruyne, del Manchester City, y Joao Félix, del Atlético de Madrid, luchan por la posesión del balón durante el partido de cuartos de final de la Liga de Campeones de la UEFA entre el Manchester City y el Atlético de Madrid en el estadio City of M

Credit imagine: Getty Images

Atletico Madrid a fost învinsă marți seară, în meciul tur din sferturile de finală ale Champions League, de Manchester City, scor 1-0. Campioana Spaniei a abordat duelul într-o maniera ultra defensivă și, pentru prima oară în istoria participărilor în UCL, Atletico Madrid nu a avut vreun șut spre poarta adversă în prima repriză a duelului de pe Etihad.
Acest detaliu statistic spune totul despre modul în care Diego Simeone a gândit partida. Unica preocupare a madrilenilor a fost să nu primească gol, însă această strategie nu a avut de această dată sorți de izbândă, meciul încheindu-se cu scorul de 1-0.
La finalul partidei, Rio Ferdinand a comentat prestația celor de la Atletico Madrid, punctând că, din punctul său de vedere, Joao Felix nu este fericit în echipa lui Simeone, pentru că antrenorul nu reușește să-l pună în valoare așa cum ar merita.
"Imaginați-vă dacă ar juca într-o echipă unde i s-ar da mingea în ultima treime... Acum primește mingea la jumătatea terenului și mai are de alergat 50-60 de metri și de învins 8 jucători", a început fostul fotbalist, care a fost întrebat și ce parte a meciului crede că i-a plăcut lui Felix.
"Fluierul final! Nu îmi pot imagina că îi place să joace așa cum i s-a cerut să joace. Respect felul în care joacă Simeone pentru că a adus succes acestui club, performanțe fără egal în istoria lui Atletico.
Dar nu e ok pentru un jucător ca Joao Felix. El nu poate să stea acolo, în avionul până acasă, și să spună: 'am dat tot ce e mai bun în mine, ei mă pun mereu să dau tot ce am mai bun.' Nu va spune asta pentru că nu se întâmplă așa", a adăugat Rio Ferdinand.
Joao Felix este jucătorul lui Atletico Madrid din 2019, când a fost transferat de la Benfica pentru 127,2 milioane de euro. În această stagiune, portughezul a reușit 10 goluri în toate competițiile în tricoul campioanei din La Liga.
Citește și:

SIMEONE, DISTRUS PENTRU TACTICA ADOPTATĂ CONTRA LUI GUARDIOLA

Dean Saunders, fost mare atacant în anii 80-90, când a evoluat cu succes la formații ca Liverpool, Aston Villa, Galatasaray, Sheffield United sau Benfica, a analizat disputa de pe Etihad și s-a declarat dezamăgit de Atletico. Fost antrenor la Wolverhampton, Saunders a etichetat fotbalul prestat de campioana Spaniei drept "fotbal de paraziți".
"Dacă vrei să distrugi un meci de fotbal, procedează precum Atletico Madrid. Nu fac altceva decât să strice tot spectacolul, se pun pe două linii în apropiere de propriul careu și așteaptă. Se numește fotbal de paraziți, pentru că se bazează exclusiv pe greșeala adversarului. Închid toate culoarele și tot ce încearcă să facă e să intercepteze pase. Dar dacă faci asta contra unei formații ca Manchester City, în cele din urmă vei primi gol și asta s-a întâmplat în această seară (n.r. marți seară)", a spus Saunders, citat de Daily Mail.
Scopul scuză mijloacele de multe ori și, probabil, Simeone ar fi pierdut la scor dacă ar fi venit să joace fotbal împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din lume. Totuși, la modul general, Atletico aduce deservicii fotbalului și spectacolului printr-o astfel de abordare, e convins Saunders.
"E teribil să privești un meci al lui Atletico, e groaznic și pentru cei care trebuie să joacă împotriva lor. Nimănui nu îi place, ca spectator te ia somnul la un astfel de meci. Nu au arătat nicio ambiție de a marca", a mai spus fostul vârf.
Returul dintre Atletico Madrid și Manchester City este programat pe 13 aprilie, pe Wanda Metropolitano, de la ora 22:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo