Atletico Madrid a fost învinsă marți seară, în meciul tur din sferturile de finală ale Champions League, de Manchester City, scor 1-0. Campioana Spaniei a abordat duelul într-o maniera ultra defensivă și, pentru prima oară în istoria participărilor în UCL, Atletico Madrid nu a avut vreun șut spre poarta adversă în prima repriză a duelului de pe Etihad.
Acest detaliu statistic spune totul despre modul în care Diego Simeone a gândit partida. Unica preocupare a madrilenilor a fost să nu primească gol, însă această strategie nu a avut de această dată sorți de izbândă, meciul încheindu-se cu scorul de 1-0.
La finalul partidei, Rio Ferdinand a comentat prestația celor de la Atletico Madrid, punctând că, din punctul său de vedere, Joao Felix nu este fericit în echipa lui Simeone, pentru că antrenorul nu reușește să-l pună în valoare așa cum ar merita.
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
15/05/2022 LA 19:38
"Imaginați-vă dacă ar juca într-o echipă unde i s-ar da mingea în ultima treime... Acum primește mingea la jumătatea terenului și mai are de alergat 50-60 de metri și de învins 8 jucători", a început fostul fotbalist, care a fost întrebat și ce parte a meciului crede că i-a plăcut lui Felix.
"Fluierul final! Nu îmi pot imagina că îi place să joace așa cum i s-a cerut să joace. Respect felul în care joacă Simeone pentru că a adus succes acestui club, performanțe fără egal în istoria lui Atletico.
Dar nu e ok pentru un jucător ca Joao Felix. El nu poate să stea acolo, în avionul până acasă, și să spună: 'am dat tot ce e mai bun în mine, ei mă pun mereu să dau tot ce am mai bun.' Nu va spune asta pentru că nu se întâmplă așa", a adăugat Rio Ferdinand.
Joao Felix este jucătorul lui Atletico Madrid din 2019, când a fost transferat de la Benfica pentru 127,2 milioane de euro. În această stagiune, portughezul a reușit 10 goluri în toate competițiile în tricoul campioanei din La Liga.
Citește și:

SIMEONE, DISTRUS PENTRU TACTICA ADOPTATĂ CONTRA LUI GUARDIOLA

Dean Saunders, fost mare atacant în anii 80-90, când a evoluat cu succes la formații ca Liverpool, Aston Villa, Galatasaray, Sheffield United sau Benfica, a analizat disputa de pe Etihad și s-a declarat dezamăgit de Atletico. Fost antrenor la Wolverhampton, Saunders a etichetat fotbalul prestat de campioana Spaniei drept "fotbal de paraziți".
"Dacă vrei să distrugi un meci de fotbal, procedează precum Atletico Madrid. Nu fac altceva decât să strice tot spectacolul, se pun pe două linii în apropiere de propriul careu și așteaptă. Se numește fotbal de paraziți, pentru că se bazează exclusiv pe greșeala adversarului. Închid toate culoarele și tot ce încearcă să facă e să intercepteze pase. Dar dacă faci asta contra unei formații ca Manchester City, în cele din urmă vei primi gol și asta s-a întâmplat în această seară (n.r. marți seară)", a spus Saunders, citat de Daily Mail.
Scopul scuză mijloacele de multe ori și, probabil, Simeone ar fi pierdut la scor dacă ar fi venit să joace fotbal împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din lume. Totuși, la modul general, Atletico aduce deservicii fotbalului și spectacolului printr-o astfel de abordare, e convins Saunders.
"E teribil să privești un meci al lui Atletico, e groaznic și pentru cei care trebuie să joacă împotriva lor. Nimănui nu îi place, ca spectator te ia somnul la un astfel de meci. Nu au arătat nicio ambiție de a marca", a mai spus fostul vârf.
Returul dintre Atletico Madrid și Manchester City este programat pe 13 aprilie, pe Wanda Metropolitano, de la ora 22:00.
Ligue 1
Încă un indiciu că Mbappe va pleca la Real! PSG a pus ochii pe 3 fotbaliști care să-i ia locul
15/05/2022 LA 17:27
Liga
Simeone, întrebat de ce a dat mâna cu Ancelotti deși pe Klopp îl lăsase cu mâna întinsă în toamnă
10/05/2022 LA 05:35