Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Al-Khelaifi propune schimbări în Champions League: "Super Bowl nu ar trebui să fie văzut mai important decât finala UCL"

Alex Masgras

Publicat 04/04/2022 la 18:49 GMT+3

Nasser Al-Khelaifi, președintele lui PSG, își dorește ca UEFA Champions League să devină un spectacol mai mare, așa cum se întâmplă la Super Bowl. Acesta nu înțelege cum finala campionatului de fotbal american este văzută drept un eveniment mai important decât finala Champions League.

Nasser Al-Khelaifi

Credit imagine: Getty Images

Nasser Al-Khelaifi vrea ca UEFA să schimbe modul de organizare al Champions League, după modelul celor din NFL, la Super Bowl. Finala campionatului de fotbal american este un adevărat spectacol, de la început până la sfârșit, cu ceremonii de deschidere spectaculoase și concerte la pauză.
În ceea ce privește Champions League, finala are parte de o ceremonie de deschidere, fără ca meciul de fotbal, principala atracție a evenimentului, să fie eclipsat în vreun fel.
Eminem, Dr. Dre, Mary J. Blige, and Snoop Dogg perform onstage during the Pepsi Super Bowl LVI Halftime Show
Într-un interviu acordat pentru The Athletic, Nasser Al-Khelaifi și-a exprimat nemulțumirea de faptul că Super Bowl este văzut drept un eveniment mai important decât finala Champions League. Acesta a propus ca Champions League să aibă o ceremonie de deschidere la începutul sezonului în care deținătoarea trofeului să joace împotriva unei echipe de top.
"Nu pot să înțeleg de ce Super Bowl este văzut drept un eveniment mai important decât finala Champions League. Super Bowl, dar și Statele Unite în general, au această mentalitate, creativitate și divertisment.
Asta am sugerat, să avem o ceremonie de deschidere în Champions League. Să avem un meci în seara de deschidere în care câștigătoarea joacă împotriva unei echipe mari. Poate nu este cea mai bună idee, dar măcar am schimba ceva. Fiecare meci trebuie să fie un eveniment", a declarat Al-Khelaifi.
Champions League final - Manchester City v Chelsea - Follow LIVE
Citește și:

Al-Khelaifi a vorbit și despre schimbarea formatului Supercupei Europei

În aprilie 2021, Al-Khelaifi a devenit președintele ECA (European Club Association). Acesta i-a luat locul lui Andrea Agnelli, președintele lui Juventus, care și-a dat demisia după ce s-a numărat printre cei au susținut proiectul Super Ligii de anul trecut.
În interviul acordat pentru The Athletic, Al-Khelaifi a vorbit și despre posibilitatea formatului Supercupei Europei. În acest moment, Supercupa Europei se dispută la începutul sezonului între câștigătoarea Champions League și câștigătoarea Europa League.
Una dintre variante ar fi organizarea unui mini-turneu la care ar lua startul patru echipe, finalistele Champions League și Europa League, în care ar juca între ele. De asemenea, este luată în calcul și disputarea Supercupei în afara Europei, pentru a crește interesul și în alte zone de pe glob.
În sezonul 2019/20, din cauza pandemiei, ultimele faze ale UEFA Champions League au avut loc la Lisabona, în cadrul unui "Final 8". Al-Khelaifi a declarat că jucătorii lui PSG, echipă care a ajuns atunci până în finală, au avut parte de o experiență foarte plăcută deoarece au stat împreună la bază și au fost foarte concentrați.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo