Nasser Al-Khelaifi vrea ca UEFA să schimbe modul de organizare al Champions League, după modelul celor din NFL, la Super Bowl. Finala campionatului de fotbal american este un adevărat spectacol, de la început până la sfârșit, cu ceremonii de deschidere spectaculoase și concerte la pauză.
În ceea ce privește Champions League, finala are parte de o ceremonie de deschidere, fără ca meciul de fotbal, principala atracție a evenimentului, să fie eclipsat în vreun fel.
https://i.eurosport.com/2022/02/14/3316436.jpg
Liga Campionilor UEFA
CFR Cluj ar putea da un adevărat tun financiar dacă ar ajunge în grupele Champions League
16/05/2022 LA 15:45
Într-un interviu acordat pentru The Athletic, Nasser Al-Khelaifi și-a exprimat nemulțumirea de faptul că Super Bowl este văzut drept un eveniment mai important decât finala Champions League. Acesta a propus ca Champions League să aibă o ceremonie de deschidere la începutul sezonului în care deținătoarea trofeului să joace împotriva unei echipe de top.
"Nu pot să înțeleg de ce Super Bowl este văzut drept un eveniment mai important decât finala Champions League. Super Bowl, dar și Statele Unite în general, au această mentalitate, creativitate și divertisment.
Asta am sugerat, să avem o ceremonie de deschidere în Champions League. Să avem un meci în seara de deschidere în care câștigătoarea joacă împotriva unei echipe mari. Poate nu este cea mai bună idee, dar măcar am schimba ceva. Fiecare meci trebuie să fie un eveniment", a declarat Al-Khelaifi.
https://i.eurosport.com/2021/05/29/3142006.jpg
Citește și:

Al-Khelaifi a vorbit și despre schimbarea formatului Supercupei Europei

În aprilie 2021, Al-Khelaifi a devenit președintele ECA (European Club Association). Acesta i-a luat locul lui Andrea Agnelli, președintele lui Juventus, care și-a dat demisia după ce s-a numărat printre cei au susținut proiectul Super Ligii de anul trecut.
În interviul acordat pentru The Athletic, Al-Khelaifi a vorbit și despre posibilitatea formatului Supercupei Europei. În acest moment, Supercupa Europei se dispută la începutul sezonului între câștigătoarea Champions League și câștigătoarea Europa League.
Una dintre variante ar fi organizarea unui mini-turneu la care ar lua startul patru echipe, finalistele Champions League și Europa League, în care ar juca între ele. De asemenea, este luată în calcul și disputarea Supercupei în afara Europei, pentru a crește interesul și în alte zone de pe glob.
În sezonul 2019/20, din cauza pandemiei, ultimele faze ale UEFA Champions League au avut loc la Lisabona, în cadrul unui "Final 8". Al-Khelaifi a declarat că jucătorii lui PSG, echipă care a ajuns atunci până în finală, au avut parte de o experiență foarte plăcută deoarece au stat împreună la bază și au fost foarte concentrați.
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
16/05/2022 LA 14:22
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti, despre cum l-a ajutat plecarea lui Ronaldo pe Benzema: "E un jucător complet"
12/05/2022 LA 15:09