Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona riscă excluderea din Liga Campionilor pentru 3 ani. De ce este în pericol clubul catalan

Andrei Nicolae

Publicat 22/12/2023 la 21:03 GMT+2

Barcelona a aflat o veste ce poate conta enorm pentru viitorul clubului pe plan european, mai ales dacă proiectul Super Ligii nu se va produce. Formația blaugrana riscă să fie exclusă pentru o perioadă de trei sezoane din Liga Campionilor, după ce UEFA a depistat câteva nereguli financiare într-un raport al clubului catalan.

Barcelona's Brazilian forward #11 Raphinha reacts during the Spanish league football match between FC Barcelona and UD Almeria at the Estadi Olimpic Lluis Companys in Barcelona on December 20, 2023. (Photo by Josep LAGO / AFP) (Photo by JOSEP LAGO/AFP via

Credit imagine: Getty Images

Barcelona este în pericol să fie privată de partide pe plan european pentru o perioadă de trei ani, a anunțat cotidianul Die Welt. Clubul blaugrana riscă să fie exclusă din Liga Campionilor, decizie ce stă în mâinile celor de la UEFA.
Deși catalanii i-au întors spatele forului continental și sunt susținători acerbi ai proiectului Super Ligii, UEFA poate sancționa echipa din total alte considerente. Barca poate fi exclusă din Liga Campionilor din cauza unor nereguli financiare, depistate de insituția europeană în raportul clubului pentru sezonul trecut.
UEFA cere ca toate veniturile clubului să provină exclusiv din fotbal și nu din alte ramuri, iar Barca ar fi încălcat această regulă. În raportul prezentat de trupa din La Liga, se observă că echipa a încasat 120 de milioane de euro din totalul de 304 de la companii ce se ocupă de conținutul digital format din blockchain și metavers.
Citește și:

Barca poate fi sancționată cu o excludere de 3 ani din Liga Campionilor

De asemenea, Barcelona a inclus în raport și venituri provenite din drepturile de televiziune și de marketing, aspect ce încalcă regulile UEFA. Astfel, clubul e în pericol să fie sancționat cu o absență de doi sau trei ani din cea mai tare competiție intercluburi.
Este de menționat însă că nu s-a luat o decizie propriu-zisă asupra acestei situații și de asemenea, merită luată în calcul posibila apariție a Super Ligii, proiect susținut și fondat de Barcelona. Dacă noua competiție va fi implementată, iar Barcelona va primi sancțiunea respectivă, atunci aceasta ar fi egală cu 0, ținând cont că echipa din La Liga ar urma să joace în Super Ligă oricum, ci nu în Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo