Perioada tensionată de la nivelul conducerii Barcelonei s-a încheiat în cele din urmă cu demisia președintelui Josep Maria Bartomeu și a colaboratorilor acestuia de la cârma clubului catalan. Referendumul privind menținerea în funcție urma să aibă un singur rezultat, astfel că numărul unu de pe Camp Nou a preferat să plece singur.
Joan Laporta nu și-a ascuns bucuria privind acest rezultat, considerând că în acest moment Barcelona chiar are o șansă să revină acolo unde i-a fost locul în trecutul recent. Laporta a fost președinte al Barcelonei între 2003 și 2010, o perioadă în care catalanii au progresat enorm: cu Messi și Guardiola, "extratereștrii" au format una dintre cele mai mari echipe din istoria fotbalului.
"Era timpul! În sfârșit, drumurile s-au deschis pentru a reclădi Barcelona! Visca el Barça!", a scris Laporta pe contul de Twitter.
Liga
Punct final în La Liga. Villarreal prinde UEFA Conference League după succesul de pe Camp Nou
22/05/2022 LA 21:51

Ce urmează pentru Barcelona, după demisia lui Bartomeu

În principiu, alegerile au fost stabilite pentru sfârșitul lunii martie și mai mulți oameni cu greutate și-au exprimat deja intenția de a participa la alegeri. Unii au lucrat la proiectele privind candidatura de ceva timp, cum este cazul lui Victor Font. Acesta a fost un aprig contestatar al lui Bartomeu și și-a asociat imaginea cu Messi și Xavi. Acesta din urmă ar urma să fie instalat pe banca tehnică, independent de performanțele lui Koeman din acest sezon.
Printre cei care și-au anunțat deja intenția de a candida la președinția Barçei se numără, potrivit Mundo Deportivo: Victor Font, Toni Freixa, Jordi Farre, Agusto Benedito și Lluis Fernández Ala.
Fostul vicepreședinte Emili Rousaud nu și-a anunțat candidatura, dar a spus că intenționează să candideze, ceva similar întâmplându-se cu Joan Laporta. Xavi Vilajoana, cu o tot mai mare greutate la club în ultima perioadă și oamenii de afaceri Jordi Roche și Joan Rosell au fost extrem de discreți, dar sursa citată nu exclude varianta ca și aceștia să candideze.
Potrivit informațiilor din presa spaniolă, Victor Font și Joan Laporta ar avea cele mai mari șanse la scrutinul din primăvara viitoare.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21