Jucătorii echipei Valencia au părăsit duminică terenul după ce Mouctar Diakhaby ar fi fost victima unor insulte rasiste din partea unui jucător de la Cadiz. O mulțime de scenarii și variante au apărut în presa din toată lumea privind acțiunea exactă petrecută la partida de duminică. În minutul 31 al meciului, Mouctar Diakhaby s-a oprit pentru o dispută cu jucătorul echipei din Cadiz, Juan Cala.
Cei doi au început să strige unul la celălalt, apoi Diakhaby i-a indicat arbitrului că urma să părăsească terenul şi a fost urmat de toţi coechipierii săi. Întreruperea partidei din etapa a 29-a din La Liga a durat aproximativ un sfert de oră, apoi meciul a fost reluat din minutul 37, fără Diakhaby, care a rămas la vestiare şi a fost înlocuit de Hugo Guillamon. Juan Cala a continuat pentru Cadiz.

Ce se aude pe înregistrarea de la transmisiunea internațională a meciului Cadiz – Valencia

Liga
La Liga a clasat dosarul cu scandalul de rasism din Cadiz-Valencia! Reacția lui Mouctar Diakhaby
13/04/2021 LA 09:39
Un clip care a apărut de curând în spațiul public, aparținând unei televiziuni britanice, va schimba total datele problemei, asta în condițiile în care Juan Cala a infirmat toate zvonurile și acuzațiile care i-au fost aduse. "Negru de r***t, o să începi să plângi?", i-a strigat Cala fundașului de la Valencia.
Mundo Deportivo transmite că înregistrarea este cea reală și va fi folosită pentru a se determina ce sancțiuni i se vor aplica lui Juan Cala. Dacă va fi găsit vinovat în mod oficial, Cala riscă o sancțiune care-i va încheia cel mai probabil cariera: între doi și 5 ani de suspendare. În plus, fundașul spaniol în vârstă de 31 de ani ar urma să primească o amendă cuprinsă între 18.000 și 90.000 de euro.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19