Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rakitic a plecat de la Barcelona, după 6 sezoane! Unde va evolua vicecampionul mondial

Cosmin Cioboata

Actualizat 31/08/2020 la 16:44 GMT+3

Ivan Rakitic a plecat de la Barcelona după 6 sezoane. Vicecampionul mondial din 2018 va reveni la Sevilla, echipa pentru care a evoluat în perioada 2011-2014.

Ivan Rakitic

Credit imagine: Getty Images

Potrivit cotidianului Marca, citat de jurnalistul Fabrizio Romano, Rakitic va efectua astăzi vizita medicală, iar apoi va semna un contract pe 3 sezoane cu formația andaluză.
"Ivan Rakitic revine la Sevilla! S-a ajuns la un acord total cu Barcelona. Va semna pentru următorii 3 ani. Mijlocașul croat efectuează acum vizita medicală.", a scris Fabrizio Romano, de la Sky Sport Italia.
Viitorul lui Rakitic pe Camp Nou era incert după sosirea lui Ronald Koeman pe banca tehnică. Atât el, cât și Arturo Vidal, au jucat un rol important în linia mediană a catalanilor în ultimele sezoane, însă odată cu venirea tehnicianului olandez, lucrurile s-au schimbat.

Rakitic revine la Sevilla, după despărțirea de Barcelona

Imediat după zvonurile că va pleca de la Barca, Rakitic a primit oferte din partea mai multor cluburi importante din Europa, inclusiv Manchester United. În cele din urmă, mijlocașul de 32 de ani a ales să revină la Sevilla, echipa unde a trăit momente minunate înainte de transferul pe Camp Nou.
Rakitic a ajuns la Sevilla în 2011, după ce andaluzii le-au plătit 2,5 milioane de euro celor de la Schalke. Croatul a avut evoluții excelente la Sevilla, care l-au adus repede în vizorul Barcelonei. Clubul catalan l-a transferat în vara anului 2014, achitând suma de 18 milioane de euro.
De-a lungul perioadei petrecute pe Camp Nou, Rakitic a bifat 310 apariții, reușind să înscrie 35 de goluri, să ofere 42 de assist-uri și să cucerească 13 trofee, inclusiv o Ligă a Campionilor, în 2015.
Rakitic a avut prestații foarte bune și la naționala Croației, alături de care a ajuns până în finala Campionatului Mondial din urmă cu 2 ani. Croația a pierdut în ultimul act din Rusia în fața Franței, scor 2-4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo